- hirdetés -

Idei utolsó ülését tartja a képviselő-testület, ahol komoly témák kerülnek napirendre.

Módosítják az önkormányzati lakások és helyiségek bérletére, valamint elidegenítésükre vonatkozó szabályokat. Meghatározzák a 2013. évi nyersanyagnormákat. Felülvizsgálják a települési szilárd hulladékok kezelésével kapcsolatos kötelező közszolgáltatás igénybevételéről szóló rendeletet, az ivóvíz-ellátási és szennyvíz-elvezetési szolgáltatás díjainak megállapításáról és a szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló helyi rendelkezést és a települési folyékony hulladék kezelésével kapcsolatos közszolgáltatásról szóló rendeletet.

Az ülést péntek reggel 9 órától élőben közvetítjük itt az OrosCafén és az Orosházi Városi Televízióban. Az előterjesztések részletesen itt találhatók.

Döntést hoznak a helyi autóbusz közlekedéssel kapcsolatban, és meghatározzák az Orosházi Polgármesteri Hivatal jövő évi létszámát. Elszámolnak a történelmi egyházak a 2012. évi támogatással. Módosítják a Többcélú Kistérségi Társulás megállapodásait, az önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatát, a Polgármesteri Hivatal Alapító Okiratát. Felülvizsgálják a temetőkről és temetkezésről szóló önkormányzati rendeletet, és megvitatják az önkormányzati feladatokról szóló rendelet-tervezet.

Ingatlanokat jelölnek ki értékesítésre, rendezik a regionális víziközmű vagyon tulajdoni helyzetét. Megvitatják a képviselő-testület 2013. évi munkatervét, beszámolnak a testület 2012. évi munkatervében meg nem valósult pontokról. Szó lesz az önkormányzati fenntartású intézmények támogatási igényeiről, módosítják az önkormányzat 2012. évi költségvetési rendeletét, és az önhibáján kívül hátrányos helyzetben lévő önkormányzatok 2012. évi támogatására vonatkozó igényeket.

Zárt ülésen közérdekű bérlőkijelölések mellett tájékoztatnak az oktatási intézmények állami átadás-átvételéhez kapcsolódó végleges létszámról és elbírálják az aljegyzői pályázatot.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.