- hirdetés -

Egy fantasztikusan finom desszert. Csodásan könnyű, krémes, egyszerre hideg és meleg. Egyszerű, ám annál különlegesebb édességet, mint a peach melba nem is lehetne elképzelni.

A peach melba egy klasszikus és elhíresült desszert. Auguste Escoffier, a londoni Savoy Hotel főszakácsa kreálta anno Nelly Melba világhírű operaénekesnő tiszteletére. A peach melbaban egyesülnek a könnyű, nagyon gyümölcsös, hűsítő és frissítő ízek. Mint az eddigi fantasztikus ételek, úgy a peach melba elkészítését is online szakácsunk, Mérai Józsi osztja meg veletek.

Hozzávalók 4 személyre: 8 db felezett őszibarackbefőtt, 10 dkg kristálycukor, 4 gombóc vanília fagylalt, díszítésnek csokoládé vagy málnaöntet.

Egyszerű elkészítés, különleges íz (klikk a képre) Fotók: Kecskeméti Krisztina

A cukorból és 1 evőkanál vízből cukorszirupot készítünk, azaz a cukrot és a vizet összeöntjük és felforraljuk lassú tűzön, vigyázzunk, nehogy megégjen vagy túlságosan megbarnuljon. Amikor kész, belehelyezzük az őszibarackbefőttet és 2 percig forgatva megpároljuk. Félretesszük kihűlni, majd ízlésesen a tányérra helyezzük. Ezután rátesszük a vanília fagylaltot is, végezetül meglocsoljuk málna- vagy csokoládéöntettel. Karamell díszekkel és tejszínnel dekorálhatjuk.

Az őszibarackot természetesen bármilyen más, a fagylalttal harmonizáló gyümölccsel helyettesíthetjük. Ha igazán finomat szeretnénk készíteni, a fagylaltot is főzzük meg magunk, így kedvünk szerint választhatjuk meg az ízét.

– A könyvek szerint a fagylalt készítéséhez szükségünk van fagylaltgépre, de egy apró és egyszerű trükknek köszönhetően e nélkül is sikeresek lehetünk. A módszer a következő. A megfőzött fagylalt alapot vékony rétegben egy tégelybe öntjük, majd néhány órára fagyasztóba tesszük, miközben 45 percenként kézi robotgéppel átdolgozzuk. Így kapjuk meg azt a krémességet, amit egyébként fagylaltgéppel érhetnénk el, hiszen a kézi robotgép hatására a fagyasztás során keletkező jégkristályok összetörnek – osztotta meg Mérai Józsi.

Próbáljátok ki, megéri!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.