- hirdetés -

Itt a példa: az önkormányzati iskola jobb! címmel küldött sajtóközleményt szerkesztőségünknek pénteken Füvesi Sándor MSZP-s önkormányzati képviselő.

Ebben az Eötvös katolikus iskola gyermekétkeztetési ügyében csütörtökön megjelent polgármesteri nyilatkozatra reagálva úgy fogalmaz, hogy lassan két hónapja hívta fel a figyelmet az iskola azon gyakorlatára, miszerint nem biztosítják a térítésmentes vagy kedvezményes napi háromszori étkezést a rászoruló gyermekeknek.

Kiemeli, hogy tartott sajtótájékoztatót, közleményt adott ki, interpellálta a város polgármesterét, írt az iskola fenntartójának és panaszt nyújtott be ombudsmannak, aki vizsgálatot rendelt el az ügyben.

„Most, közel két hónap után Dancsó József végre kimondta, hogy szerinte is a törvény által kell biztosítani a gyerekek napi háromszori étkeztetését. Hozzá tette: eltérő jogi értelmezés áll fenn közte és az iskolát fenntartó katolikus egyház között, amiből pedig az következik, hogy az iskola gyakorlata, amit folytat, törvénytelen. Jó reggelt, Polgármester úr, örülök, hogy két hónap után meg tetszett érkezni!” – fogalmaz Füvesi Sándor.

A közleményben megismétli korábbi álláspontját, hogy rossz döntés volt az iskolát egyházi kézbe adni, és hogy a parlament által megszavazott államosítás a maradék önkormányzati iskolát is kiveszi az itt élők közvetlen irányítása alól.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.