- hirdetés -

Szombaton Makóra, vasárnap pedig Mátraverebély-Szentkútra indul az orosházi csapat. Az autóbuszos utazásokra még most is van hely.

Október 7-én, szombaton Kis Szent Teréz imanapot tartanak Makón, az újvárosi Szent László király templomban. A rendezvény a „Kis Szent Terézzel a misszió és a megtérés útján” címet viseli. Ami vár a megjelentekre: előadás Kis Szent Teréz életéről, előadó: Kuzmányi István diakónus, a Magyar Kurír Főszerkesztője, Rózsafüzér, Úr Angyala, tanúságtételek, levélírás Teréznek, gyónási lehetőség, szentmise, szentségimádás, 5 órakor pedig záró áldás. A Zenei szolgálatot a Szabad-On Katolikus Dicsőítő Közösség szolgáltatja.

Az orosházi csapat a katolikus templom sekrestyéje elől indul autóbusszal reggel 8 órakor. Még lehet jelentkezni az utazásra a sekrestyében vagy a plébánián.

Mátraverebély-Szentkút

Október 8-án, vasárnap reggel 5 órakor Mátraverebély-Szentkútra indul a csapat a búcsú ünnepre, szintén autóbusszal. Gyülekező a katolikus templom sekrestyéjénél. A misét Pápai Lajos nyugalmazott győri püspök celebrálja. A csapat a nap folyamán megtekinti közösen a Remetelakokat, a Szent László hasadékot és a Szentkutakat.

„Mátraverebély-Szentkút csodás gyógyulások színhelye, ahol az ember lélekben szinte újjászületik. Gyönyörű a táj, amelyet magába tud szívni az odalátogató. Nemcsak vallásos embernek érdemes ide ellátogatni, hanem mindenkinek. A csodás forrásvízből lehet meríteni és inni, sőt hazahozni is. Aki egyszer eljön, az szinte lélekben visszavágyik. Meg kell tapasztalni ezt az érzést, már azért érdemes elmenni” – fogalmazott a hellyel kapcsolatban Horváth Csilla plébániai adminisztrátor.

A szombati és vasárnapi programra a 06 20 592-6140-es telefonszámon lehet jelentkezni.

Kiemelt kép: OrosCafé archív

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.