- hirdetés -

Unod a megszokott „húslevest, rántott hússal, tört krumplival, uborkasalátával” vasárnapokat? Hamarosan útjára indítjuk online főzőiskolánkat. Kezdőknek, haladóknak, hitetlenkedőknek.

Szeretnél egyszerűen elkészíthető, mégis különleges ételt varázsolni az asztalodra? Eddig félkész kajákon éltél, de már eleged van az egészségtelen ételekből? Főzni szeretnél, de nem tudod, hogyan kezdj hozzá? Ha bármely kérdésre is igen a válaszod, akkor olvass tovább!

Mérai József orosházi születésű mesterszakács, ételszobrász, a hódmezővásárhelyi Fekete Sas Rendezvényház konyhafőnöke 34 éves, de már rengeteg tapasztalattal rendelkezik a főzés terén. Számos étterem konyhafőnökeként dolgozott már, versenyeket nyert, sőt évekig Szíriában főzött az ott dolgozó magyar kőolajmunkásoknak.

Józsi viszont nem az az ember, aki főzőtudását megőrzi magának. Gondolt egyet és felkereste szerkesztőségünket, azzal, hogy ő főzni szeretne, megismertetni az emberekkel az újításokat, fortélyokat, praktikákat, alapanyagokat és fűszereket és nem utolsósorban bebizonyítani, vannak olyan ételek, amik egyszerűen elkészíthetők, egészségesek, ízük pedig mennyei.

Főzzetek együtt Mérai Józseffel

– Véleményem szerint a legtöbb ember nyitott vagy nyitott lenne az újításokra, csak kicsit idegenkednek tőle, mert attól tartanak, hogy nem tudják elkészíteni őket, ezért nem is próbálkoznak. Úgy gondolom, hogy ha látnak maguk előtt egy „emberközeli” példát, akkor bátrabbak lesznek ezen a téren. A mai rohanó világban az emberek nem foglalkoznak azzal, hogy milyen káros anyagokat visznek be a szervezetükbe. Ezek a nem kívánatos hozzávalók táptalajai lehetnek különböző betegségeknek. Célom, hogy irányt mutassak a természetes és egészséges táplálkozás felé. Sajnálatos, hogy az emberek elfelejtették azokat az ételeket és ízeket, amelyek még nagymamáink korát jellemezték. A rántott húst és a tört krumplit is el lehet úgy készíteni, hogy a megszokotthoz nagyon hasonló ízvilágú, ugyanakkor jóval egészségesebb legyen, már-már közelítve a bioétkezés felé- vallja Józsi

Korábbi Prézli tévéműsorunk talán sokak számára nem ismeretlen, hamarosan online formában folytatjuk tovább a főzést.

Augusztus 15-én egy menüsorral jelentkezünk. Ha szeretnéd elkészíteni a sárgadinnye krémlevest eperfagylalttal, vagy a bazsalikomos mozzarellával töltött vaslapon sült csirkemellet almás lepcsánkával, sült zöldségekkel, vagy a töltött rétest karamellával- segítünk. Részletes leírással, fotókkal illusztrálva, tippekkel, fortélyokkal megspékelve Mérai Józsi elkészíti. Tarts vele, és ha elakadtál vagy kérdésed van, szólj hozzá, az online Prézli teljesen interaktív és egyáltalán nem ciki, ha megkérdezed: a sárgadinnye zöldség vagy gyümölcs?

Józsi már felkészült és ti? Figyeljetek, mert hamarosan indul a Prézli újratöltve!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.