- hirdetés -

Így indokolta az orosházi politikus, miért mondott le a megyei képviselői mandátumáról.

Fetser János MSZP-s politikus múlt héten jelentette be, hogy lemond a megyei képviselő-testületben betöltött mandátumáról, ám akkor nem indokolta bővebben döntésének hátterét. Utódját már megválasztották.

Egy hét elteltével felhívtuk a képviselőt és arra kértük, röviden értékelje a megyegyűlésben eltöltött közel két évet.

– Az orosházi érdekeket nehéz volt képviselni, hiszen ellenzékben és kisebbségben vagyunk. Mivel a törvényi változások miatt a megyei közgyűlésnek minden funkciója megszűnt, nem látom azt, hogy a jövőben komoly szerepe lenne. Se forrása, se funkciója nincs, hiszen minden átkerült a kormányhivatalba. Úgy is mondhatnám, egyszerűen kiüresedett, ezért értelmetlen is az egész, szerintem a közeljövőben meg fog szűnni a megyei önkormányzat. A megye fejlődése érdekében keveset tehetünk, a döntések politikai alapon születnek. Egy funkció maradhat, a területfejlesztés, ott viszont nem látok komoly forrásokat, aminek így semmi értelme. A rólunk szóló döntések már nem itt, hanem Budapesten születnek. Ezt az új struktúrát a demokrácia lebontásának tartom, szerintem ez rossz irány, de hogy ez hosszú távon miként változik majd, most nem lehet megmondani. Az biztos, hogy mind a kistérség, mind a megye egyre nehezebb helyzetbe kerül, szegényedik le a rendszer. Az ellenzék a jelenlegi helyzetben nehezen tud olyan kezdeményezéseket tenni, hogy ez változzon. A kormányzó erők javaslatokat nem kérnek tőlünk, de azt tudniuk kell, hogy a felelősség is az övék.

– Mi volt az indoka a lemondásának?

– Nem láttam komoly értelmét a további munkának, egy ilyen „gittegyletben” nem érdemes dolgozni. Az idő nem sürget, ráérek gondolkodni azon, hogyan tovább.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.