- hirdetés -

A környékbeli települések is nyertek támogatási pénzeket.

Az elmúlt hetekben Orosháza és a kistérség több települése különböző forrásokból több száz millió forinthoz jutott. Ezekről számolt be hétfőn délután a Fidesz irodában tartott sajtótájékoztatón dr. Dancsó József.

Orosháza polgármestere és az orosházi kistérség vezetője elmondta, a két ünnep között a belügyminisztérium államtitkárságáról országos szinten összesen 25 milliárd forintot utaltak át az önkormányzatoknak. Hozzátette, ezek az összegek a Fidesz kormány korábbi vállalásainak megfelelően kerültek a településekre.

– Novemberben már több település, köztük Orosháza is kapott önhikis támogatást, akkor városunk 95 millió forintot nyert. Ezután 2011 decemberében ismét jelentős források érkeztek, csaknem valamennyi környékbeli település kapott a különböző támogatásokból. Az összegeket látva elmondható, hogy a megyében ez a térség kapta a legtöbb pénzt – mondta Dancsó.

Elhangzott, hogy összesen négyféle jogcímen utalták át pénzt az önkormányzatoknak. A hátrányos település kiegészítő támogatása címen összesen 45 milliót kaptak a települések. A folyószámlahitel állomány csökkentésre összességében162 milliót ítéltek oda, ebből Orosháza 142,5 millió forintot kapott. Szociális tűzifa támogatásra 7,2 millió érkezett, városunknak 4,5 millió jutott, míg a korábbi önhikis pályázatok kiegészítő támogatása a térségbe 36 millió forintot hozott, Orosházára 24,4 millió érkezett.

Íme a részletes lista (klikkelj nagyobbért)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.