- hirdetés -

A Jobbikos képviselőre még vár a parlamenti eskütétel.

Átvette országgyűlési képviselői mandátumát június 2-án Békéscsabán, a megyeházán Jámbor Nándor, a Jobbik Magyarországért Mozgalom új Békés megyei országgyűlési képviselője, aki eddig a Békés megyei közgyűlés képviselőjeként folytatta tevékenységét – írja közleményben a megyeháza sajtóosztálya.

Jámbor Nándor a parlamenti mandátummal (Fotó: megyeháza)

Az új honatya Samu Tamás Gergő országgyűlési képviselőt váltotta a Parlamentben, aki a tavaly áprilisi országgyűlési választásokon a Jobbik Magyarországért Mozgalom Békés megyei területi listájának első helyéről szerzett mandátumot, ám arról 2011. május 13-án jogerős bírói döntés miatt lemondott, és mint kiderült, a Békés megyei közgyűlésben folytatja munkáját.

Mint az Priskin János, a Békés Megyei Területi Választási Bizottság elnökhelyettesének köszöntő beszédéből kiderült, a Jobbiknak a lemondást követően lehetősége nyílt a megüresedett mandátumra képviselőt jelölni. Az elnökhelyettes azt is elmondta, hogy a grémium 2011. május 31-én a jelölést megvizsgálta, és azt rendben találta. Ennek értelmében az erről szóló döntés 2011. június 2-án 16 órakor jogerőssé vált.

Jámbor Nándor a mandátuma átvételekor megköszönte az együttműködést, és további sok sikert kívánt a Békés megyei közgyűlés munkájához. Elmondása alapján mindig jó szívvel gondol vissza a megyegyűlésben eltöltött időszakra.

Jámbor a megyei mandátuma mellett az orosházi képviselő-testületi tagságáról is lemondott. Helyét Németh Norbert, orosházi elnök veszi át.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.