- hirdetés -

A városi szennyvízberuházás témájában tartott sajtótájékoztatót Varga Zoltán, MSZP-s országgyűlési képviselő szerda délután. Elmondása szerint sokan érdeklődtek nála, hogyan áll a tervezett beruházás. Dancsó József szívesen ad Vargának tájékoztatást, ha megkeresi az ügyben.

– Olyan pletykák terjednek a városban, hogy a beruházás elhúzódik. Február közepéig be kellett fizetni az érdekeltségi hozzájárulásokat, melyek a Víziközmű Társulás számlájára érkeztek. A rémhir az, hogy a társulás felbomlott és a pénz nincs meg. Én tudom, hogy ez nem igaz, magam is beszéltem a társulás vezetőjével, rendben működnek, a pénz megvan. De pontosan azért indulnak el ezek a pletykák, mert a városvezetők nem adnak megfelelő tájékoztatást – mondta Varga.

A szocialista politikus szerint az emberek nagyon keveset tudnak a beruházásról és a pályázatról, melyhez információi szerint már másodszor kellett hiánypótlást benyújtani. Úgy vélte, a városnak és a lakóknak is az az érdeke, hogy minél hamarabb megépüljön a szennyvízhálózat, ezért Dancsó József polgármesternek ezzel kellene foglalkozni.
– Nem ártana megfontolni, hogy egy előzetes közbeszerzési eljárás kiírásával meg lehetne-e ezt a projektet gyorsítani. A közbeszerzés végeztével lehet abban reménykedni, hogy a pályázat második fordulója is sikerrel végződik, így hamarabb el lehetne kezdeni a munkát. Persze ehhez az is kell, hogy a szakemberek megfelelő pályázatot készítsenek, hogy ne kelljen ismét hiánypótlást beadni – mondta Varga.

Úgy vélekedett, nagyon szerencsétlen lenne, ha a téli időszak elején kezdenék el a csatornázást, mert ez rengeteg kellemetlenséget okozna a lakóknak és akár költségnövekedéssel is járna. Ezért arra kéri a polgármestert, hogy vegye komolyabban az 5 milliárd forintos szennyvíz projektet.

A sajtótájékoztatón elhangzottakra Dr. Dancsó József polgármester röviden reagált:
– Ha Varga Zoltánnak információra van szüksége, mint képviselőtársam akár a parlamentben is megkereshet, de természetesen fogadó délutánomon őt is szívesen látom, mint bármelyik más választópolgáromat. Egyébként a helyi sajtó rendszeresen foglalkozott a témával, az információkat senki nem titkolta el.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.