- hirdetés -

Közleményháború helyett a gazdaságélénkítést szorgalmazza az orosházi Jobbik. Tiltakoznak és Iránnal tárgyalnak.

Magyarországon a legégetőbb feladat a gazdaságélénkítés – mondta Jámbor Nándor a Jobbik önkormányzati képviselője szerda délutáni sajtótájékoztatóján.

A képviselő az OrosCafé-n a napokban lezajlott közleményháború kapcsán megjegyezte, az MSZP és a Fidesz  a semmitmondó adok-kapok harc helyett (nem vitatva a költségvetés és az államadósság témájának fontosságát)  inkább a gazdaságélénkítéssel törődne.
– A legutóbbi testületi ülésen a költségvetés vitája során felvetettem, hogy az önkormányzatnak aktív szerepet kellene vállalnia a gazdaság élénkítésében, a gazdasági környezet újjáépítésében. Süket fülekre találtam. Pedig az embereknek az lenne a legfontosabb, hogy élénküljön a gazdaság, munkahelyek legyenek, amikre hosszú távon lehet építeni, és valós megélhetést biztosítanak a családoknak – sorolta Jámbor.

A képviselő kiemelte, a siralmas foglalkoztatáson változtatni kell, ennek korlátja egyrészt az MSZP kormányok által hátrahagyott államháztartás, másrészt a nemzetközi befektetők, az IMF és az Európai Unió felé fennálló megfelelési kényszer. Harmadik korlátként a tehetetlenséget és lustaságot nevezte meg.

– Mi igyekszünk a gazdaságélénkítés terén lépéseket tenni mind helyi, mind országos szinten. Törekedünk arra, hogy partnereket találjunk, például az élelmiszerfeldolgozó-ipar újrateremtésében, az állattenyésztés újraindításában. A valamikor jól működő háztáji is lehetőség egy jobb életszínvonal elérésére.  A Jobbik felvette a kapcsolatot az iráni kereskedelmi kamarával, ahol jelentős érdeklődést mutattak, szívesen látnák polcaikon a magyar termékeket. A tárgyalások során megállapodtunk egy közös orosházi vállalkozói fórum rendezésében, ahol lehetőség nyílik a kölcsönös gazdasági lehetőségek megismerésében.

Németh Norbert a Jobbik elnöke szerint a gazdaságélénkülés egyik legnagyobb akadálya a magas üzemanyagár. Ezért is szerveznek megyei szintű demonstrációt március 18-án pénteken 15 órától 18 óráig.
– Valamennyi megyei választókerületi központban tiltakoznak a magas jövedékadó ellen. Orosházán ennek helyszíne a Csorvási úton lesz (Shell kút után), Békéscsaba irányában a jobb oldalt elfoglalva tartunk félpályás útlezárást, amihez bárki csatlakozhat – mondta Németh.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.