- hirdetés -

Egy év próbaidőre bocsátották Németh Bélát az Orosházi Krónika miatt. Rágalmazás a vétke.
Két éve húzódó ügy végére került pont múlt héten, egy játszótérről írt cikk kapcsán perelt az MSZP, erről már korábban is írtunk. Most a gyulai bíróság Németh Bélát, Orosháza volt polgármesterét, a képviselő-testület fideszes támogatású tagját jogerősen elmarasztalta folytatólagosan elkövetett rágalmazás vétségében. Egy év próbaidőre bocsátották.

Az Orosházi Krónika
– Egy közösséget nem lehet büntetlenül vádolni – vonta le a tanulságot Fetser János, a helyi MSZP elnöke kedd délelőtti sajtótájékoztatóján.
Németh Béla volt a felelős kiadója az Orosházi Krónikának, aminek 2008. október 10-i számában megjelent az Azt beszélik című cikk. E cikk sorai így szóltak: „Azt beszélik városszerte, hogy az üveggyári lakótelepen átadott 10 milliós játszótér jó, ha 3 milliót ér, ami rosszindulatú rágalom lehet csupán… sokan tudni vélik, hogy a szocialisták a fennmaradó összegből” pártkiadványt jelentetnek meg.
– 13 ezer 500 példányban jelent meg az Orosházi Krónika, eljutva valamennyi háztartásba, és az interneten is rágalmazták a szocialistákat. A tárgyalásokon kiderült, hogy volt az ügynek értelmi szerzője is, ellene polgári peres eljárást indítunk — nyilatkozta Fetser János.
Jogorvoslati lehetőséget már csak  Legfelsőbb Bíróság nyújt, ide fordul Németh Béla képviselő törvényességi észrevétel címén.
– Természetesen fellebbezünk, mert olyasmiért marasztaltak el, amihez semmi közöm — hangsúlyozta Németh Béla.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.