- hirdetés -

A nyári szünet előtti utolsó ülését tartja a város képviselő-testülete. 6 nyílt és 12 zárt napirendi pontról érkezett a meghívó, de biztosan nem unatkozunk majd, hiszen információink szerint Németh Béla polgármester a kisegítő iskola ügyében új fejleményekről számol majd be.
Elsőként a városi rendőrkapitányság beszámolóját vitatják meg. A Czecher Péter rendőr alezredes, városi kapitány által jegyzett anyag az előző év statisztikáit tartalmazza. A teljes anyag ide kattintva olvasható.
Szintén beszámol éves működéséről a Többcélú Kistérségi Társulás, melynek elnöke Orosháza polgármestere. A részletek itt.
Harmadik napirendként a közművelődésről szóló önkormányzati rendeletet módosítják. Az előterjesztésből kiolvasható, hogy az elmúlt évekhez képest rengeteg minden változott. Az új rendelet alkotását a közművelődés színtereinek, tartalmi elemeinek változása, a feladatellátáshoz kötődő igények és javaslatok módosulása indokolja.
Ezután a hivatal Szervezeti és Működési Szabályzatának újabb változata kerül terítékre. A teljes anyag 66 oldal hosszú, így most eltekintünk ennek részletes taglalásától. Aki kíváncsi, az ide klikkel és már olvashatja is az egészet.

Az ülést július 2-án, pénteken 9 órától élőben közvetítjük az OrosCafé.hu-n és a városi televízióban.

Az OrosCafé.hu-t is üzemeltető Média Kft. lesz az ötödik napirend témája. A közszolgáltatási szerződés módosítása lesz az elsőként, konkrétabban a városi televízió fejlesztése. A városi tévé jelenlegi technikája elavult, így az új 24 órás adás technikai igényeit nem képes ellátni. Ezért 6 millió forintot kérünk a várostól technikai fejlesztésre.
Másodjára a cég ügyvezető-főszerkesztőjének, Poór Csabának alkalmazási jogcím változásáról lesz szó. Az ügyvezető eddig megbízási szerződéssel dolgozott. Ha a képviselők többsége elfogadja az előterjesztést, akkor 2010. július 2-től 2010. december 31-ig határozott idejű munkaviszonyban folytatja tovább mindezt.
Utolsó nyilvános napirendként a Gyopárosi MÁV megállóhely tulajdonjogának megszerzéséről döntenek. Korábban is felmerült, hogy a megállót megveszi a vasúttársaságtól a város. Erre el is különítettek 4,75 millió forintot. Azonban a MÁV új értékbecslést kért, így az ár már 12,3 millióra ment fel. Az előterjesztő javasolja, hogy így is vegye meg a város az épületet, mert később erről lemaradhat.
Zárt ülésen is érdekes témák lesznek, kiváltképp az első 3 napirendnél. Három intézményvezetői pályázatról döntenek. A városi általános iskola, a napköziotthonos óvoda és a művészeti iskola élére is vezetőt választanak majd a képviselők.

A napirendek ide klikkelve olvashatók.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.