- hirdetés -

A Jobbik támogatja a szennyvízberuházást, de civil kontroll megteremtését kérik a városvezetőktől.
Első sajtótájékoztatóját tartotta a Jobbik helyi szervezete a párt új irodájában, a volt pártház első emeletén. A téma a szennyvízberuházás volt, amiről a közéletbe visszatérő Patakfalvi János elnök elmondta, egyetértenek a beruházás tervével és támogatják azt. Teszik ezt annak ellenére, hogy tudják, komoly anyagi terhet jelent a lakosok számára.
– Egy jelentős szempontról azonban még nem esett szó. Ez pedig a civil kontroll szükségessége. A társulás biztosít ugyan bizonyos ellenőrzési lehetőséget, de a gyakorlati megvalósulása ez sokak számára nem látható. Ezért arra kérjük a városvezetést, az esetleges visszaélések elkerülése és a közpénzek megfelelő felhasználása érdekében, teremtse meg a civil kontroll lehetőségét, adjon nyilvános tájékoztatást a beruházás lépésiről, állomásairól – mondta Patakfalvi.
Egy tavalyi PSZÁF felmérést ismertetett az elnök, miszerint azon beruházások esetében, amelyek közpénzből valósultak meg, 20-25 százalékos korrupció van jelen. Ezek a beruházások pedig 70-75 százalékban önkormányzatoknál történtek.
– Ezért gyanakvóak vagyunk, fokozottan figyeljük a városi eseményeket – tette hozzá Jámbor Nándor alelnök. A Jobbik megfogalmazta a civil kontrollra vonatkozó intézkedési javaslatait. A nyilatkozatot csütörtökön a polgármesteri hivatalba is eljuttatták, remélve, hogy a pénteki testületi ülésen tárgyalják a képviselők.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.