- hirdetés -

Szerdán az MSZP is felszólalt a sérült gyermekek ügyében. Fetser János szerint megmenthető a kisegítő iskola.
Az iskolák összevonása, az Eötvös iskola és a volt Mezgé ügye után most egy újabb botrányos eset tanúja Orosháza, vélik a helyi szocialisták. Szerintük a bezárásra ítélt, megyei fenntartású Hunyadi iskola ügye a jelenlegi városvezetés alkalmatlanságát és tehetetlenségét bizonyítja.
– Óriási a felháborodás, hiszen a város nem tesz lépéseket annak érdekében, hogy megoldja ezt a helyzetet – kezdte szerda délelőtti sajtótájékoztatóját Fetser János. A helyi MSZP elnöke elmondta, 15-nél több szülő kért segítséget a párttól.
Fetser hiányolta, hogy nem készült pontos kimutatás arról, mennyivel terhelné Orosháza költségvetését, ha a város működtetné a nagy múlt intézményt. Utalt arra is, hogy a költségvetésben hatalmas tartalékok vannak, melyeket át lehet csoportosítani az iskola helyben tartása érdekében. Példaként a közelgő Libamájfesztivált említette.
– Dancsó Józsefnek nem az iskola pedagógusaival kellett volna tárgyalnia, hanem a Békés Megyei Önkormányzattal. Visszamutogatni 2003-ra pedig teljesen felesleges. Törvény szerint akkor 10 évre adtuk át az iskolát a megyének, de arról nem volt szó, hogy nem Orosházán lesz az oktatás. Orosháza város képviselő-testületének kezdeményeznie kellene a megye felé, hogy hozzák előre idén szeptemberre a 2013-ban lejáró szerződést. A város tárgyaljon arról, hogyan veheti vissza a működtetést a megyétől. Amennyiben a megye ebben nem partner, akkor is lehet kezelni ezt a helyzetet. Vannak kihasználatlan épületek a városban, itt vannak a pedagógusok, a város szeptembertől indítson el saját iskolát – hangsúlyozta.
A témában egy korábbi testületi ülésen felszólaló Bogdánffy Csaba frakcióvezető siralmasnak nevezte a város oktatási koncepcióját. Szerinte a szülők többsége nem vállalja fel gyermeke napi utaztatását (van olyan szülő, aki az MSZP felé jelezte, ha nem történik számukra kedvező megoldás, elköltöznek a városból), ami azt vonhatja maga után, hogy a pedagógusokra sem lesz szükség Magyarbánhegyesen.
– Azonnali döntés kell és a testület nem teheti meg, hogy nem a szülők, gyermekek, pedagógusok számára kedvezően dönt – mondta Bogdánffy.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.