- hirdetés -

Ülést tart Orosháza képviselő-testülete április 28-án, szerdán 9 órától. A rövidnek ígérkező ülésből most kiemeltük az érdekesnek tűnőket.
Az Orosházáról elszármazott Mátrai Sándor 81-szeres válogatott labdarúgó mellszobrát kívánja felállítani a Berta József Alapítvány. A szobor teljes költsége 1,5 millió forint, melynek nagy része már közadakozásból összegyűlt. A fennmaradó összeget kérték a várostól, melyhez a testület az előterjesztés alapján 250 ezer forinttal kíván hozzájárulni.
Vasút-tisztasági-idegenforgalmi közmunkaprogramot tárgyal a testület másodikként, melyet a Szociális és Munkaügyi Minisztérium írt ki. A pályázat lehetőséget biztosít arra, hogy tartós munkanélkülieket foglalkoztassanak 6 hónapra. Ezen idő alatt többek között a vasúti pályák gyom-és hulladék mentesítése, az illegális szemétlerakók felszámolása, parkosítás szerepel. Ezzel a munkával megszépülne a vasúti pályák környéke, mely idegenforgalmi szempontból is előnyökkel járna. A város vállalja, hogy 7 főt foglalkoztat május 1-jétől október 31-ig, mely 728 ezer forintba kerül.

Utcafelújítások

Orosházán a Báthory utca, a Kohán György utca, a Vajda utca és a Vajda köz útburkolatának felújítása évek óta húzódik. 2009-ben kiírtak egy pályázatot, melyben nyerés esetén a bekerülési összeg felét fizeti a Dél-Alföldi Regionális Fejlesztési Tanács. Ezen a pályázaton elindult Orosháza, akkor csak egy becsült bekerülési összeggel, mely 16,4 milliós önrésszel számolt. A pontos tervezéskor eldőlt, hogy ez az összeg alacsonyabb, így 10,5 milliós önrészt kell most biztosítani a négy utca burkolatának felújítására.
A negyedik és az ötödik pontban a 2009-es költségvetési tervezet újabb módosítását hajtják végre. Nagy valószínűséggel ez a pont gerjeszt vitát, hiszen az ellenzéknek jelentős ellenvetései szoktak lenni.

Az ülést az OrosCafé.hu és az Orosházi Városi Televízió élőben közvetíti 9 órától. Tartsanak velünk!

Hatodik pontban a belső ellenőrök jelentését tárgyalják a képviselők. Az előterjesztésből kiderül, hogy 2009-ben 22 belső ellenőrzést hajtottak végre az önkormányzati intézményeknél, melyek kisebb-nagyobb hiányosságokat tártak fel több intézmény esetében.
A Nagyhegyi utcában és a Vereczkei utcában lévő két beépítetlen területre kíván árverésen szert tenni a város, hogy az utcákat szélesíteni tudják. Az árverésen való részvételről kell döntést hozni.
A Pacsirta utcai Pártok háza jelenleg három tulajdonos között oszlik meg: Orosháza Város Önkormányzata 368/1551, Magyar Demokrata Fórum 187/1551 és OROSházaGLAS Kft 996/1151. Utóbbi cég felajánlotta eladásra a városnak a teljes tulajdonrészét. A becsült érték 16,1 millió forint + áfa, de a cég 5 millió forint + áfa összegért túladna az ingatlan hányadán. Ha a képviselők többsége erre igent mond, akkor jelentősen megnő a város tulajdoni hányada az épületben.
A GyIÖK az ősszel kívánja megrendezni IV. Extrém napját, melyhez pályázni szeretnének. A szükséges önerő 500 ezer forint, ezt szavazhatják meg a képviselők.
Az előterjesztéseket részletesen ide kattintva olvashatja.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.