- hirdetés -

Nyilvántartási rendszer, hangfelvétel, aggodalom. Helyi pártok reagáltak az országos Kubatov-botrányra.
A Fidesz választói nyilvántartási rendszerének titkairól szóló felvételt hozott nyilvánosságra szerdán a Kuruc.info. A hanganyagot Kubatov Gábornak tulajdonítják, melyet egy zártkörű előadásán rögzítettek. A felvételen a pártigazgató arról beszél, hogy a Fidesznek részletes online választói adatbázisa van a szavazókról, függetlenül attól, hogy Fidesz-pártiak vagy sem. Az adatbázist állítólag a pécsi időközi polgármester-választáson használták.

MSZP: rémisztő és megdöbbentő a hangfelvétel

Ezzel kapcsolatban az MSZP Orosházi Szervezete elnöksége nevében Fetser János elnök, a párt helyi önkormányzati frakciója nevében pedig Bogdánffy Csaba frakcióvezető egy közleményt juttatott el szerkesztőségünkbe csütörtökön.
Ebben az MSZP rémisztőnek és megdöbbentőnek nevezi a hangfelvételt, melyből kiderül nem csak azokat tartják számon, akik a Fideszre szavaztak.
„Kubatov Gábor pártigazgató úgy fogalmaz: tudnak ezekről a „komcsikról” mindent: a személyes adataikat, telefonszámukat, címüket. Mindent. Elgondolkodtató a módszertan is: a helyi közvélemény-kutatásnak álcázott adatszerzésen túl ugyanis attól sem riadt vissza a Fidesz, hogy a szomszédokat vallassa a mellettük lakók politikai nézeteiről.”
Az MSZP attól tart, hogy ” a Fidesz hatalomra jutva politikai indíttatású tisztogatást tervez: köztisztviselőket, tanárokat, állami alkalmazottakat bocsáthatnak el … sejtjük, milyen adatbázis alapján.”
„Jogos tehát a kérdés dr. Dancsó Józsefhez, a Fidesz választókerületi elnökéhez és képviselőjelöltjéhez, hogy vajon itt, helyben is készült-e ilyen adatbázis? Minket is nyilvántartanak-e? A mi körzetünkben is gyűjtöttek-e ilyen sötét módszerekkel adatokat? A feleletet minden választónak joga van tudnia még április 11-e előtt.”

Jobbik: Orosházán történt-e hasonló adatgyűjtés?

A Jobbik helyi szervezete nevében Jámbor Nándor képviselőjelölt is közleményt küldött.
Mint írták, megdöbbenéssel értesültek arról, hogy „az országos elnökség tudtával, törvénytelen módszerekkel gyűjtöttek adatokat az állampolgárokról, és ez alapján olyan adatbázisokat hoztak létre, szintén törvénytelenül, amelyek a szavazópolgárok adatait rögzítik pártszimpátiájuk, szavazási hajlandóságuk és hovatartozásuk, valamint ehhez hasonló politikai szelekció alapján.”
„Tisztelettel kérjük Dancsó Józsefet, hogy nyilatkozzon az esettel kapcsolatban, és határolódjon el az ilyen és ehhez hasonló törvénytelen Fideszes cselekedetektől, valamint nyilatkozzon arról is, hogy Orosházán történt-e hasonló adatgyűjtés!”

Fidesz: ez a Jobbik és az MSZP közös projektje

Az OrosCafé.hu telefonon kereste fel a helyi Fideszt. Kérdéseinkre Zalai Mihály kampányfőnök az alábbi választ adta:
– Helyben és országosan is csak az adatvédelmi biztos által engedélyezett módon kezeljük az adatokat. Nincs törvénytelen adatbázisunk. A forrás egyébként, a szélsőjobboldali Kuruc.info, egyben minősíti a hírt is és egyértelműen látszik, hogy a Jobbik és az MSZP összefogott a Fidesz ellen, ez egy közös projekt volt – mondta Zalai.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.