- hirdetés -

Aláírta Jámbor Nándor, a Jobbik helyi jelöltje azt a nyilatkozatot, mely alapján felelősségre lehet vonni és vissza lehet hívni, ha megválasztják.
Április 2-án írta alá Jámbor Nándor, Békés megye hatos körzetének jobbikos országgyűlésiképviselő-jelöltje azt a társadalmi szerződést, melyet a Magyarok Szövetsége fogalmazott meg.

Jámbor Nándor (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
Jámbor Nándor (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
A nyilatkozat kimondja, a képviselőjelölt feltétel nélkül elismeri és elfogadja a népfelség elvét. A népfelség elve szerint a jelölt megválasztása esetén felhatalmazását választóitól kapja (minden jog a néptől való), ezért munkája során kizárólag a magyar nemzeti érdek és ezen belül választóinak érdeke vezérelheti. Tevékenysége során választóinak felelősséggel és beszámolással tartozik.
Amennyiben nem a szerződésben foglaltak szerint cselekszik, a választókerület megvonhatja bizalmát a képviselőtől. Ehhez helyi népszavazást kell kezdeményezni.
– Számunkra a szerződés nem tartalmazott új elemeket, mivel a benne foglaltakra idén január 16-án valamennyi Jobbik képviselőjelölt a Szent Korona előtt esküt tett. Az eskütétellel és a szerződés aláírásával a Jobbik felvállalta a visszahívhatóság intézményének megteremtését – nyilatkozta az OrosCafé-nak Jámbor Nándor.

A képviselői nyilatkozat szövegét a Magyarok Szövetsége oldalán, itt olvashatja el.

A szerződés aláírásakor jelen volt Berki János. A Magyarok Szövetsége Békés megyei elöljárója elmondta, azokkal a pártokkal és jelöltjeikkel működnek együtt, akik ezt a szerződést felvállalták. Bár valamennyi párt és jelöltje értesült a nyilatkozatról,  a hatos körzetben eddig csak a Jobbik jelöltje vállalta fel.
– Jámbor Nándor a választókerületével írta alá a szerződést. Ennek értelmében a kerület leválthatja, ha úgy véli, nem érdekeinek megfelelően dolgozik és kikerülhető az országgyűlési képviselőknek járó mentelmi jog is. Ha tehát megválasztják a jelöltet, akkor felelősségre lehet vonni és vissza lehet hívni. A szerződés egyfajta civil kontroll lehet a politika felett. A pártok túlhatalmának korlátozása mellett összefogásra, a magyar nemzet pártok feletti egységének megteremtésére is buzdít.

Április 9-én este 6 órakor az Árpád-kertben tartja kampányzáró rendezvényét a Jobbik helyi szervezete. Beszédet mond Jámbor Nándor jelölt, majd fellép az Örökség. A párt aktivistái ezen a napon egyébként egész nap az Árpád-kertben lesznek.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.