- hirdetés -

Jogerősen pert nyert Pleskó Pál (MDF) Fetser Jánossal (MSZP) szemben. 2008-ban egy hirdetés miatt perelt a volt polgármester.
Nem sértette meg Fetser János szocialista politikus jó hírnevét Pleskó Pál azzal a  politikai hirdetéssel, melyet 2008-ban jelentetett meg egy hirdetési újságban. Az egész oldalas hirdetésen Fetser János és Gyurcsány Ferenc korábbi miniszterelnök látható, amint kezet fog. A hirdetés szövege szerint tönkretettek mindent (falvakat, kórházakat, stb.) és „Vigyázat, még mindig hazudnak!”.
Fetser János perelt és vesztett. A jogerős ítélet szerint a hirdetés általánosságban fogalmazott meg kritikát a Gyurcsány-kormányról, és nem állított tényeket Fetser személyére vonatkozóan. A Szegedi Ítélőtábla az alperes Pleskó javára ítélt, mert a felperes „közszereplőként köteles eltűrni” a kritikát, valamint a hirdetés nem nélkülöz minden alapot, hiszen „vannak olyanok, akikre nézve a kormány intézkedési hátrányosak”.
Fetser fellebbezett, úgy vélte, valótlan és hátrányos megítélés kiváltására alkalmas tényállítás történt, s ezért közszereplőként ugyanolyan feltételekkel jogosult személyiségi jogvédelemre, mint az átlagemberek. A Legfelsőbb Bíróság azonban a korábbi ítéletet hatályában fenntartotta – olvasható abban az ítéletben, melyet Pleskó Pál juttatott el szerkesztőségünkbe. Az MDF-es képviselő a pénteki testületi ülés előtt is felszólalt ugyanebben a témában, melyet itt olvashat.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.