- hirdetés -

Lenhardt Balázs, a Jobbik gazdasági kabinetjének vezetője és Hegedűs Tamás a gazdasági program egyik kidolgozója látogatott Orosházára szombaton.
A Pacsirta utcai pártok házában tartott lakossági fórumon a párt gazdaságra vonatkozó elképzeléseivel is megismerkedhetett a mintegy 70 érdeklődő.
Elsőként a 6-os körzet jobbikos országgyűlésiképviselő-jelöltje mutatkozott be. Jámbor Nándor úgy fogalmazott, a személyes találkozásban hisznek, ezért tartják sorra a fórumokat.
– A Jobbik programja szakemberek bevonásával készült és a társadalom legégetőbb problémáira ad valós válaszokat. Ezen a fórumon a gazdaságra vonatkozó elképzeléseket ismertetjük – mondta.
Lenhardt Balázs kabinetvezető a fórumon valamennyi parlamenti pártról negatívan nyilatkozott. Mint fogalmazott, ezek a pártok a nemzetközi érdekeket szolgálják ki, míg a Jobbik a nemzet érdekeire koncentrál, ennek jegyében fogalmazta meg gazdasági programját is.

Áfa és nyugdíj

A programban többek közt a munkát sújtó adóterhek csökkentésére, az adózási szabályok egyszerűsítésére és a hazai vállalkozók védelmére törekednek – foglalta össze a gazdasági szakember az elképzeléseket. Hozzátette, a párt elképzelései szerint a jövőben az áfát nem a számla kibocsátásakor, hanem pénzügyi teljesítéskor kell majd kiegyenlíteni, visszaigényelni.
Hegedűs Tamás a gazdasági program egyik kidolgozója kifejtette, a magyar kis- és középvállalkozásokat forrásokhoz kell juttatni, ehhez a banki alapkamat csökkentését és magyar bankhálózat létrehozását tervezik. Adókedvezményekkel kell ösztönözni a megtermelt profit, illetve eredménytartalék egy részének hazai kijelölt ágazatokba történő visszaforgatását.
A párt szerint az államnak meg kell őriznie a stratégiai nemzeti vagyont (vizet, földet, erdőket), indokolt esetben a már eltékozolt nemzeti vagyont is vissza kell szerezni.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.