- hirdetés -

A képviselő több dolgozót kér az orosházi munkaügyi központba.
– Közismert adat, hogy rekordmagasságban, 10,6 százalékon van a nyilvántartott álláskeresők száma országosan, és ez kihat Orosházára és térségére is – kezdte szerdai sajtótájékoztatóját Dancsó József fideszes országgyűlési képviselő, aki megdöbbentő adatnak nevezte, hogy Orosházán 40 százalékkal nőtt a munkanélküliek száma egy év alatt.

Dancsó József több
Dancsó József szerint áldatlan állapotok uralkodnak a munkaügyben (Fotó: Melega Krisztián)
– A legfrissebb adatokból az látszik, hogy nem csak Orosházán, hanem a kistérségben is tragikus a helyzet, hisz míg 2008 novemberében 2.412 állásnélküli volt, addig ez a szám 2009 novemberében már 3.455 főre emelkedett. Különösen súlyos a helyzet Kardoskúton és Pusztaföldváron.
– Ez azt bizonyítja, hogy a 8 éve hatalmon lévő MSZP kormány megbukott, az emberek teljesen reményvesztettek, nem bírnak a hitelekkel, a kilakoltatás réme fenyegeti sokukat – mondta.

Levél a munkaügyi központnak

A képviselő kiemelte: talán legjobban az jelzi a munkanélküliség növekedését, hogy a munkaügyi központ előtt nap mint nap kígyóznak a sorok. Dancsó szerint ez méltatlan helyzetbe hozza az álláskeresőket, hisz amellett, hogy elvesztették állásukat, még sokszor több mint egy órát kell állniuk a hidegben, hogy bejussanak az épületbe.
– Ennek az áldatlan állapotnak a megszüntetéséért írok levelet Nagy Ágnesnek a Dél-alföldi Regionális Munkaügyi Központ vezetőjének, hogy munkaerő átcsoportosítással vagy felvétellel biztosítsák, hogy az ügyintézés zökkenőmenetesebb legyen. Erről a helyzetről nem tehetnek az itt dolgozók, ők becsülettel végzik munkájukat. De az látható, hogy ezt az ügyfélszámot képtelenség a jelenlegi körülmények között kezelni – hangoztatta Dancsó.

Közmunkaprogram: újabb 54 főnek lesz állása

– Jó hírem is van, hisz a kistérségi irodavezető megkapta az értesítést, miszerint 54 fő esetében közmunkaprogramos pályázatot nyertek. Szerény ez a szám az összes munkanélkülihez viszonyítva, de fontos lépés, főleg az érintettek számára – emelte ki.
Elmondta, hogy Orosházán jelenleg 447 fő részesül Rendszeres Átmeneti Támogatásban (RÁT). Ezeknek az embereknek 28.500 forint a havi jövedelme. A képviselő kiemelte, hogy őket a közcélú foglalkoztatásban szeretnék alkalmazni, ám ez komoly anyagi megterhelést jelent majd az önkormányzat számára, de mindent megtesznek azért, hogy álláshoz juttassák őket.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.