- hirdetés -

Füvesi Sándor nem fogadta el a válaszokat, szerinte csak gyarapodtak a kérdések.

Mint azt már megírtuk, az MSZP elnökségi tagja, Füvesi Sándor szerint a volt Kossuth Mezgé több járművének is tisztázatlan a holléte. Az orosházi Harruckern vezetője Czeglédiné Szappanos Anita reagált a vádakra, Füvesi pedig szerdán egy sajtótájékoztatón reagált a reagálásra.

Füvesi: Ez nem az a traktor (Fotó: Melega Krisztián)
Füvesi: Ez nem az a traktor (Fotó: Melega Krisztián)

– Nem tudom elfogadni az OrosCafé.hu-n olvasott választ, hiszen Czeglédiné nyilatkozata arra enged következtetni, hogy ezeket a gépeket nem tartották meg itt Orosházán, hanem a megye különféle területeire vitték el. Ha ez így van, az elfogadhatatlan, hiszen ezeket a gépeket az orosházi adófizetők pénzén vásárolták. Milyen alapon viszik az Orosházára vásárolt gépeket máshová?

Szerinte a járművek sorsa már elvi kérdés, az orosházi közvéleménynek joga van a tájékozódáshoz. Domokos László felvetésére, mely a belső ellenőrzést szorgalmazta az iskolában, Füvesi úgy reagált, az MSZP támogat minden olyan tevékenységet, mely elősegíti a helyzet tisztázását.

Ezt várják attól a levéltől is, melyben szerdán Faludi János MSZP-s önkormányzati képviselő fordult Németh Béla polgármesterhez, hogy rákérdezzen a járművekre. Németh Béla az OrosCafé.hu-nak elmondta, megkapta a levelet és válaszolni is fog rá. (A levelet innen letöltheti és elolvashatja)

Füvesi Sándor a hírportálunkon megjelent egyik fotó kapcsán arra hívta fel a figyelmet, hogy a képen nem az a traktor szerepel, melynek hollétét ők kifogásolták. Igaz, ezt senki nem is állította, hiszen korábbi  írásunkban mindössze annyi szerepel képaláírásként: „Traktor a telephely garázsában”.

Újabb bizonyíték a törvénytelenségre?

A volt Mezgét tavasszal adta át a város a megyének, a baloldali frakció tiltakozása ellenére. Füvesi Sándor elmondta, több dokumentummal is igazolni tudják az átadás törvénytelenségét, most egy újabbal gyarapodott a dosszié.

– Arató Gergely, az oktatási és kulturális minisztérium államtitkárának szakmai állásfoglalása szerint is törvénytelen volt az átadás, több pontban is. Például abban, hogy a testület nem kért szakmai véleményt és az érintett közösségek meglátásait sem hallgatták meg.

Arra a kérdésre, hogy amennyiben az MSZP törvénytelenségről tud, miért nem lép jogi útra, Füvesi azt nyilatkozta, a párt megteszi a szükséges lépéseket, amint úgy érzi, hogy lépnie kell.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.