- hirdetés -

A Jobbik közvetítene a két politikus között.

Az orosházi Jobbik sajtóközleményt juttatott el szerkesztőségünkbe, melyet az alábbiakban változtatás nélkül közlünk.

Sajtóközlemény

A Jobbik orosházi szervezete tisztelettel kéri Dancsó József urat (FIDESZ) és Fetser János urat (MSZP) hogy a köztük az elmúlt hetekben kirobbant politikai vitát szíveskedjenek az orosházi állampolgárok előtt egy nyilvános lakossági fórum keretében tisztázni.

Mint ahogy az a helyi sajtóban olvasható volt, a képviselő urak igen súlyos vádakkal illették egymást és a frakciókat. Az elmúlt hónapokban is több alkalommal vádolták egymást közpénzek „ellopásával” pályázatok „ellehetetlenítésével, a város értékeinek „kiárusításával és egyéb nemtelen ügyekkel.

Mélységes meggyőződésünk hogy az itt élő polgároknak joga van tudni, hogy ezekben az ügyekben mi is a tényleges helyzet. Elfogadhatatlannak tarjuk hogy közös ügyeinket lövészárkokba bújva egymás érveit nem meghallgatva intézzék. Ezúton hívjuk fel a képviselő urak figyelmét, hogy nem erre kaptak felhatalmazást, nem ezért fizetjük őket és választási kampányukban sem ezt ígérték.

Ezért a Jobbik helyi szervezete kész a felek közötti közvetítésre. Javasoljuk, hogy a képviselő urak két héten belül egyezzenek meg egy nyilvános vita időpontjában, melynek helyszínéül javasoljuk a művelődési ház nagytermét. A vitát az orosházi városi TV vágatlanul adja le, melyet a felek által felkért moderátorok vezessék. A kérdéseket az itt élők tehessék fel előzetesen az OrosCafé-n és az Orosházi Életen keresztül.

Kérjük Önöket, hogy az oly sokszor hangoztatott demokratikus meggyőződésük, valamint az oly gyakorta emlegetett elkötelezettségük, melyet városukkal szemben éreznek, legyen erősebb, mint az a gyáva, méltatlan kifogás hogy a Jobbik ilyen, meg olyan. Már csak azért is, mert mi ugyan a Jobbikban politizálunk, de azért még orosházi állampolgárok vagyunk.

Állunk szíves rendelkezésükre a program megszervezésében.

Orosháza 2009 10. 27.

Patakfalvi János – elnök, Jámbor Nándor – alelnök

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.