- hirdetés -

Első fokon elutasították, most fellebbez Bogdánffy Csaba a Mezgé átadása kapcsán. Szerinte törvénytelen volt az iskola átadása.

Augusztus 25-i sajtótájékoztatóján számolt be a szocialista frakcióvezető a Mezgé per legújabb fejleményeiről. Fellebbez, annak ellenére, hogy nagy az esély arra, hogy másodfokon sem tárgyalják érdemben az iskola átadását-átvételét. Ez akkor történik meg, ha a másodfokú bíróság is arra a döntésre jut, mint az első. Mégpedig, hogy Bogdánffynak nincs perindítási jogosultsága. A képviselő továbbra is fenntartja állítását, mely szerint törvénytelen volt az átadás és jelentős vagyonvesztés érte Orosházát.

Az idősek támogatása

„Sürgősséggel szeretnénk egy előterjesztést tárgyalni az augusztus 28-i testületi ülésen, melyben azt javasoljuk, hogy a város vállalja át a 70 év felettiek szemétdíját a jövőben” – mondta a frakcióvezető.

A szemétdíj várhatóan növekedni fog, hiszen jelenleg Békéscsabára és Hódmezővásárhelyre szállítják a szemetet. Ez havonta több millió forint pluszkiadást jelent, ennek anyagi terhét pedig a későbbiekben vélhetően a lakosoknak kell viselniük. A Városüzemeltetési Zrt. kimutatásai szerint a hátralékosok zöme nyugdíjas, ezért szeretnék a szocialisták, hogy a testület jóváhagyja támogatási javaslatukat. Egyelőre nem tudni, mennyi orosházi nyugdíjast érintene a támogatás és ez mennyi vállalást jelentene a városnak. Ha a javaslatot elfogadja a testület, pontos kimutatás készül.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.