- hirdetés -

Választási tájékoztató

Tájékoztatom a Tisztelt Választópolgárokat, hogy a 2018. évi általános országgyűlési képviselőválasztás előkészítése során az egyéni választókerületi jelöltek bejelentésére nyitva álló határidő leteltéig az igényelt ajánlóíveket a 49 igénylőből 45 igénylő adta le.

A 2018. március 5. 16:00 óra határidő lejártáig 7 jelölt visszalépett, így 38 jelölt esetében végezte el a választási iroda az ajánlóívek ellenőrzését. Az ellenőrzések alapján az Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási Bizottság (a továbbiakban: OEVB) 7 jelölt nyilvántartásba vételét utasította el és 31 jelöltet vett nyilvántartásba. Lapzártáig 9 jelölt nyilvántartásba vétele, továbbá 1 nyilvántartásba vételének elutasítása emelkedett jogerőre.

Az OEVB 2018. március 5-én 17 órakor a jogszabályi rendelkezések alapján 37 jelölt szavazólapi sorrendjének sorsolását végezte el. A sorsolás tárgyában hozott 39/2018. (III. 5.) sz. OEVB határozat megtalálható a www.oroshaza.hu/orszaggyulesi-kepviselok-valasztasa-2018 linken. A szavazólapon ténylegesen szereplő jelöltek száma a határozatok jogerőre emelkedése alapján természetesen változhat.

 

Dr. Horváthné dr. Barta Edit

OEVI vezető

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.