- hirdetés -

Dél-Békés valamennyi települését érintő kérdésekben született döntés a Dél-Békés Jövőjéért Szövetség közgyűlésén. Napirendre került a térségben élőknek kedvezményeket biztosító Calendula Kártya, határoztak a rászorulók számára ingyen ebéd lehetőségének bevezetéséről, erről igényfelmérés is indul.

Szó volt a közeljövőben számos fejlesztéssel javuló úthálózatról és a Dél-Békést székhelyéül választó Kodolányi főiskolával folytatott közös munkáról. A „Calendula Szövetség” elnöke, Simonka György kiemeli, elkötelezettek az itt élők igényeire alapozott fejlesztések folytatásában, hogy a fiatalok és aktív korúak egyaránt megtalálják a jövőképüket Dél-Békésben.

A Dél-Békés Jövőjéért Szövetség – több mint 30 önkormányzat, civil szervezet, vállalkozás részvételével – 2016 májusában alakult azzal a céllal, hogy a közös munkával kidolgozott fejlesztések által a fiataloknak, aktív korúaknak biztos jövőképet nyújtsanak. A grémium idei első ülését január 10-én, Mezőkovácsházán tartotta.

Idei első közgyűlését tartotta a szövetség vezetése (Fotó: Rosta Tibor)

Simonka György elnök ismertette az elmúlt időszak munkáját, közte az úthálózat-fejlesztési terveket, elsősorban a dinnyés út vonatkozásában, de az iparfejlesztésben központi szerepet játszó ipari parkok tekintetében szükségessé vált útberuházásokról is elindult az egyeztetés.
– Munkánkat egy cél vezérli, hogy Dél-Békés önfenntartó erejét erősítsük, és megtegyünk mindent, hogy a fiatalok és aktív korúak egyaránt megtalálják a jövőképüket, és itt maradjanak, vagy visszatérjenek Dél-Békésbe – összegzett Simonka György, Dél-Békés országgyűlési képviselője.

Célegyenesben a Calendula Kártya bevezetése, mely a lakosság mellett a vállalkozásoknak is számos kedvezményt nyújt majd. Az ülésen elhangzottakat összegezve Fejes Róbertné, az Orosházi Kistérség Többcélú Társulásának elnöke elmondta, a vásárlási kezdemények mellett lehetőség lesz a kártyával például csekket befizetni, telefont feltölteni, kedvezményes belépőkhöz jutni, és mindezt a Dél-Békésben élőknek ingyenesen biztosítják majd.

Simonka György elnök elkötelezett Dél-Békés fejlesztése mellett (Fotó: Rosta Tibor)

A közgyűlésen határoztak arról, hogy a Szövetség tagönkormányzatainak településein bevezetnék a rászorulók számára az ingyen ebéd lehetőségét.
– Megegyeztünk a lakosság igényeinek felméréséről és ennek megfelelően teremtjük meg a feltételeit, hogy mindenki legalább napi egyszeri meleg ételhez jusson – húzta alá Varga Gusztáv, a Dél-Békési Kistérség Többcélú Társulásának elnöke.

A közgyűlésen a Kodolányi főiskola beszámolója kapcsán kiemelték, az intézményben sikerült egy olyan partner találni, amely a térségben működő iskolák és vállalkozások igényeire építve fejleszti Dél-Békést.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.