- hirdetés -

A polgármester felhívására szinte egy emberként mozdult meg Orosháza és térsége. A nagyobb szervezetek, cégek mellett a magánemberek, nyugdíjasok is hoztak adományt a gyűjtőhelyre.

Oravecz Nóra elnök az Orosházi Kistérség Többcélú Társulása adományával érkezett. Sorra kerültek elő az ételkonzervek, bébiételek, száraz élelmiszerek, ásványvizek, pelenkák tucatjai. Elmondta, nem ez az első ilyen jótékonysági akciójuk, készségesen segítenek azoknak, akik rászorulnak.

Adománnyal megrakott teherautóval érkezett az Egységes Szociális Központot képviselve (ESZK) Bogárné Kiss Ildikó és Olasz Mónika.

A szállítmány tartalma: tartós élelmiszerek, ásványvizek, tisztálkodószerek, pelenkák, ruhaneműk, takarók, bébiételek, játékok, színezők, színes ceruzák, gyurmák. Bogárné Kiss Ildikó, az ESZK vezetője elmondta, bízott abban, hogy sokan állnak a segítő akció mellé.

– A központ dolgozói, ellátottjai, a bölcsődés kisgyerekek szülei mind segítettek. Nagy öröm számomra ez a példaértékű összefogás. A menekültek sok esetben csak egy táskával vagy bőrönddel érkeznek Magyarországra. Számukra a mindent jelentik az orosházihoz hasonló küldemények – hangsúlyozta az igazgató. Nagybánhegyesről Mile Ferenc többládányi saját készítésű savanyúságot hozott.

Az Evangélikus iskola kisbuszával a tanulók és szüleik ajándéka érkezett. Deák Péter igazgatóhelyettes és a gyerekek rakták ki a járműből a csomagokat. – Folyamatos feszültséget és rossz-
érzést gerjeszt a hazánk szomszédságában folyó háború és szenvedés. Felhívást tettünk közzé az iskolában az önkormányzati gyűjtésről. Hála Istennek, összefogott a diákok, a szülők és a tantestület közössége. Mindenki azzal segített, amivel tudott. Tisztálkodási eszközöket, ruhaneműket, plédeket, tartós élelmiszereket hoztunk. Azt gondolom, hogy segíteni, ebben a helyzetben kötelességünk – mondta el a pedagógus.

A cégek, intézmények, önkormányzatok mellett számos magánszemély is elhozta az ukrán menekülteknek szánt adományát. Kardoskút önkormányzata is az adományozók között volt.

A helyi Fidesz-frakcióban is kötelességüknek érezték, hogy a bajban segítsenek, Lövei Ferenc és Dávid Zoltán szintén értékes adományokkal érkeztek. A Doherty Hungary Kft. és a Linamar Hungary Zrt. dolgozói is segítő kezet nyújtottak a bajbajutottaknak adományaikkal.

Dávid Zoltán polgármester figyelemmel kísérte a négy napon át tartó gyűjtés folyamatát, és örömmel tapasztalta annak sikerességét.

– Hálás szívvel köszönöm az orosházi lakosoknak, cégeknek, szervezeteknek a példamutató összefogást és segítségnyújtást. A háború elől menekülőket segítő adományok a Magyar Vöröskereszt támogatásával jutnak célba.

Fotó: Horváth Bence

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.