- hirdetés -

Az Orosházi Kistérség Többcélú Társulása már 2007 óta üzemelteti a jelzőrendszeres házi segítségnyújtás szolgáltatását a 65 év feletti időseknek, illetve fogyatékossági támogatásban részesülőknek.

Orosházán összesen 107 darab ingyenes készülék áll rendelkezésre az idősek számára. Most 15 darab jelző lett leszerelve, erre várja a jelentkezőket a szervezet. A szolgáltatást a 65 év feletti egyedül, vagy házastársasukkal élő idősek vehetik igénybe, illetve azok, akik fogyatékossági támogatásban részesülnek, tehát van valamilyen egészségügyi problémájuk, de fiatalabbak a megadott korhatárnál.

– A kihelyezett készülék gombnyomásra hívást intéz a gádorosi központba, ahol 24 órás ügyelet van. Innen jelzik a mi gondozónőinknek, hogy jelzés érkezett valakitől. Amennyiben van telefonszám először felhívják a gondozottat, nem-e téves hívás történt, ha nem, illetve nem veszik a telefont sem, akkor 30 percen belül ki kell érniük a megadott címre – mondta Deákné Takács Mária ügyintéző – Ilyenkor, ha tudják a hozzátartozót is értesítik, illetve súlyos esetben mentőt hívnak a beteghez – tette hozzá.

Jelentkezni a Polgármesteri Hivatal 2. emeletén lehet az Orosházi Kistérség Többcélú Társulásának irodájában, valamint a 68/514-278-as telefonszámon. A szükséges nyomtatványok kitöltése után pedig a karbantartó a megbeszélt időpontban felhelyezi a készüléket.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.