- hirdetés -

Több, mint háromezer cikk jelent meg 2017-ben az OrosCafén. Ezek mellett fotókkal és videókkal mutattuk be a városi eseményeket. Voltak olyan anyagaink, melyek kattintás számai kiugróan magasnak bizonyultak. Megmutatjuk önöknek a tavalyi év legolvasottabb írásait témákra lebontva. 

Villogó

Hatalmas vihar csapott le Orosházára, 2017 június 23-án. A vihar nem tartott tovább 15 percnél, mégis óriási károkat okozott városszerte. Több helyen fákat csavart ki vagy tört ketté az orkán erejű szél. Néhol vezetékeket szakítottak le a kidőlő fák és utakat torlaszoltak el. A vásárcsarnok lemeztetejét is leszakította nagy felületen az erős szél, amely az épület bejárata elé esett le.  A tűzoltókat több mint 190 káresethez riasztották Orosházán és a járásban. Személyi sérülésről nem érkezett bejelentés.

A bejárat elé esett a leszakított tető (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Közélet

Különös vendég járt a városban 2017 augusztusának egyik reggelén. Igencsak meghökkentő állattal találkozhattak az orosháziak, ha a Mohács utcában jártak. Ott ugyanis egy mifelénk mondhatni ritka állat, egy kenguru nézett farkasszemet a lakókkal. Abban biztosak lehettünk, hogy nem a légzuhatag hozta ide.

A gazdái vitték haza Joey-t, a kengurut (Fotó: Csapóné Kecskés Erika)

Kultúra

Egy orosházi srác sikeréről számolhattunk be tavaly, aki az X-Faktorban remekelt. Bejött egy hamvas arcú kisgyerek és olyat énekelt, mint az állat – egyszerűen és tömören így foglalta össze Gáspár Laci az X-Faktor egyik mentora, Miszlai Marci produkcióját. Elsöprő sikere volt a válogatón az orosházi fiatalnak. Marci, Freddie Pioneer című számával lenyűgözte a közönséget és, ami még fontosabb, hogy a zsűrit is. A 17 éves ifjú énekestől megtudtuk, nagyon jól érezte magát a színpadon és nagyon örült a lehetőségnek, hogy az egész ország láthatta a televízión keresztül.
– A produkció végén, nagyon izgultam, hogy legyen minimum három igen, de ennek ellenére négy igent kaptam a mentoroktól – mondta boldogan. – Amikor Alex azt mondta, hogy nem tetszett, nem voltam elkeseredve. Láttam az arcán, hogy élvezte a produkciómat — tette hozzá.

Miszlai Marci elindult az X-Faktorban, és a válogatón lenyűgözte a zsűrit (Fotó: Miszlai Márton Facebook)

Gazdaság

Mobilnet – mit jelentenek a rövidítések?
A gazdasági témák közül tavalyi évben, egy 2015-ös anyagra kattintottak az OrosCaféra látogatók legtöbbször.  Mégpedig arra a cikkünkre, melyben segítséget nyújtunk az okostelefonok által kiírt rövidítésekhez. Elárultuk például azt, hogy ha mobilinternetről van szó, akkor a két legrosszabb hír, amit kiírhat a telefonunk, az a GPRS és az EDGE, avagy bizonyos készülékeken egy G vagy egy E betű. A két adatátviteli technológia közül az EDGE a fejlettebb, de mivel még ez is csak 100-200 Kbit/s-os adatátviteli sebességre képes, a mai értelemben vett internetezéshez tulajdonképpen használhatatlan.

Ha a 3G felirat látszik, akkor már élmény a mobilnetezés (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

2017 legnézettebb videóját sem hagyhatjuk ki a felsorolásból, hiszen nagyon sokan kattintottak rá:

 

Idén is megörökítjük a legfontosabb eseményeket, kattintsatok 2018-ban is az OrosCaféra!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.