- hirdetés -

A zöldségek világnapja alkalmából hirdetett rajzpályázatot a Bonduelle békéscsabai gyára. A fődíjat az orosházi Bajcsy utcai óvoda egyik kisgyermeke nyerte el, míg csoporttársa különdíjban részesült. A nyereményeknek köszönhetően egy kirándulás vár majd a gyerekekre, valamint február 2-án egy robotika bemutatót is tartottak a Kankalin csoportnak.

Óvodásoknak és iskolásoknak hirdetett rajzpályázatot a békéscsabai Bonduelle üzeme a zöldségek világnapja alkalmából. A gyerekek feladata az volt, rajzolják le, szerintük hogyan néz ki egy álom ebéd egy álom menzán, amely zöldséges ételekből áll. A fődíjat végül egy orosházi kisfiú, a Bajcsy utcai óvoda Kankalin csoportjának tagja, Kádár Levente nyerte el, amely egy 75 ezer forint értékű kirándulás volt.

– Nagy öröm volt ez számunkra és a gyerekeknek egyaránt. A rajzpályázatra Mikli Fanni óvodapedagógus hívta fel a gyerekek figyelmét. Természetesen alig várjuk már, hogy felhasználjuk a Bonduelle által kapott nyereményt, és elvigyük kirándulni az egész csoportot – mondta Hódiné Stefán Melinda, telephely-vezető. – A fődíj mellett egy különdíjat is elhozott a Kankalin csoport, Páger Erik a Békés Megyei Könyvtár nyereményét kapta, melynek köszönhetően az intézmény munkatársai látogattak el hozzánk, akik egy robotika bemutatóval készültek a gyerekeknek – tette hozzá.

A Kankalin csoportban nagy volt az öröm. A gyerekek alig várták a mai napot, hogy átéljék a jutalom varázsát, melyet a rajzpályázatnak köszönhetően nyertek. A könyvtár munkatársai óriási dobozokkal érkeztek hozzájuk, először egy egér és egy méhecske robottal ismerkedtek meg a fiatalok. A bemutatónak köszönhetően beleláthattak a programozás alapjaiba is, az egeret a sajthoz kellett eljuttatni, a méhecske pedig állatbarátait látogatta meg a felállított a pályán.

Fotók: Horváth Bence

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.