- hirdetés -

A városi advent keretében a Petőfi Művelődési Központ Árpád-kerti bejáratával szemben idén is fenyőfákat helyeztek ki az Orosházi Városüzemeltetési és Szolgáltató Zrt. közreműködésével, melyeket együtt díszíthetünk fel az adventi időszakban. A kezdeményezéshez elsőként a Bajcsy-Zsilinszky utcai óvoda csatlakozott.

Az elmúlt években nagy sikere volt az intézmény közösségi kezdeményezésének, ezért úgy döntöttek, hogy 2023-ban is folytatják ezt a hagyományt. Idén is bárki előtt adott a lehetőség, hogy hozzájáruljon a belváros ünnepi hangulatához.

A 20 fenyőből álló mini karácsonyfaerdő ezúttal is az Árpád-kertben kapott helyet és várják – akár saját készítésű – díszeiket magánszemélyektől, családoktól, közösségektől, helyi szervezetektől.

A Bajcsy-Zsilinszky utcai óvoda gyermekei is így tettek, akik elsőként csatlakoztak a kezdeményezéshez. Mindhárom csoport, tehát a Katica, a Csibészke és a Kankalin csoport óvodásai is lelkesen indultak meg óvónőik vezetésével december 5-én a Művelődési Központhoz, hogy a fenyőfák közül az egyik legnagyobbat feldíszítsék.

– Már nagyon várták az adventi időszakot, az épületben is feldíszítettük már a csoportjainkat és nagyon örültünk annak, hogy a város díszítéséhez is hozzájárulhatunk. A gyerekek pedig saját maguk által készített díszekkel érkeztek, ami tovább fokozta az ünnepi hangulatot és az adventi várakozást – mesélte Mikli Fanni, az óvoda munkatársa.

Remélik és bíznak benne, hogy sokan követik majd a példájukat és minden fenyőfát sikerül majd ünnepi díszekbe borítani.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.