- hirdetés -

Komoly munkálatok zajlottak és zajlanak is még a Bajcsy-Zsilinszky utcai óvodában. Erre az egyik épületrész megsüllyedése miatt volt szükség, az elmúlt napokban pedig egy külső- és belső felújítás is történt az intézményben. A részletekről Bojtor István, a város alpolgármestere számolt be, valamint az óvoda vezetője, Hódiné Stefán Melinda mutatta meg. 

Korábban a statikai vélemény alapján is megállapítást nyertek az óvodavezető által jelzett problémák: a vizesblokk repedései a hozzáépített épületrész süllyedésére utalnak, ezeket a problémákat kellett gyorsan orvosolnia a város önkormányzatának. Orosháza alpolgármestere, Bojtor István elmondta, hogy ennek értelmében a szerkezetileg leromlott épületrész alapjait megerősítették, valamint az érintett közművek épületen kívüli és belüli szakaszait is lecserélték. 

– A későbbiekben pedig azt is lehet majd látni, hogy korszerű, a mai igényeknek, valamint remélhetőleg a gyerekek szín- és ízlésvilágának megfelelően a vizesblokk teljes körű felújítása is megtörtént, ezen kívül a padozatot, padló- és faburkolatokat cseréltek le a szakemberek. Megtörtént a festés és az új szaniterek felhelyezése is – hangsúlyozta az alpolgármester.

Az elkészült épületrész mellett a járda is megújult, valamint a füvesítés és a kazán problémájának megoldása is megtörtént az elmúlt napokban, egy tágulási tartályt cseréltek ki a szakemberek. A munkálatok költsége bruttó 35 millió forint volt. 

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.