- hirdetés -

A térségnek egy olyan képviselőre van szüksége, aki nem most kezdi el megtanulni a szakmát, hanem tudja, meri és teszi, amit kell – fogalmazott az OrosCafénak adott interjújában Erdős Norbert, Békés megye 4-es számú választókerületének fideszes országgyűlési képviselőjelöltje. A tapasztalt politikus nyitottan, tettre készen és felelősen áll a feladatok elé, amelyek Dél-Békésben várnak rá.

Három ciklus után új jelöltet indít a Fidesz-KDNP pártszövetség Dél-Békésben. A párt országos választmánya úgy döntött, hogy Erdős Norbertet, az Agrárminisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkárát indítja az április 3-ai országgyűlési választáson. Erdős Norbert érdeklődésünkre jelöltsége vonatkozásában elmondta, eddig is rendszeres volt kapcsolattartása a térség polgármestereivel, de államtitkári kinevezése óta ez még szorosabbá vált, és a településvezetők mind gyakrabban keresik fel a helyi ügyek támogatása, előmozdítása érdekében. Úgy gondolja, a közös cselekvés és együttgondolkodás a polgármesterekkel már az elmúlt másfél évben is sok sikert hozott a dél-békési lakosoknak, és egy eredményes választás esetén ez a munka csak tovább fokozódik, gördülékenyebbé válik.

– Együttműködéseink eredményeként kapott például Medgyesbodzás egy új kilenc személyes falugondnoki járművet, ill. fogunk közel 260 millió forint támogatással külterületi utat építeni Pusztaföldváron. Fontos megemlítenünk a rendkívüli önkormányzati támogatásokat is, hiszen csapatmunkánknak köszönhetően összesen 113 millió forintban részesültek a dél-békési települések.

A képviselőjelölt hozzátette: „Egyházi szervezeteket és természetesen a nemzetiségi iskolákat, ill. civil szervezeteket is támogatásomról biztosítottam, és közös munkánk nyomán számos egyházi, kulturális és iskolai ingatlant tudunk felújítani a jövőben.”

– Dél-Békés agrártérség. Az itt található települések elsődlegesen agrárérdekeltségűek, ennek nyomán a mezőgazdaságból élők képviselete meghatározó ebben a választókerületben – hangsúlyozza Erdős Norbert.

Véleménye szerint szakmai múltjából sokat profitálhat Dél-Békés. Erdős Norbert 2014-től 2019-ig Európai Parlamenti képviselőként a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési szakbizottság, illetve a Halászati szakbizottság tagja volt. 2020 ősze óta élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkárként az élelmiszeripar programtervezése is a feladatai között szerepel.

– A szakképzés megerősítésére van szükség az orosházi ipar kéréseinek és kihívásainak megfelelően. Ezenkívül vissza kell építeni Orosházán a mezőgazdasági szakképzést is, amit én vállalok. Hosszú távon fontosnak tartom a nagy múlttal rendelkező Gyopárosfürdő fejlesztését is – sorolta megvalósítandó elképzeléseit a jelölt.

Az orosházi születésű Erdős Norbert tapasztalt politikusnak számít, hiszen 1998 és 2010 között önkormányzati képviselő, négy éven át alpolgármester, 2002 és 2014 között országgyűlési képviselő is volt. Emellett 2011 és 2014 között a Békés Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízottként is tevékenykedett, irányítása alatt jött létre többek között az orosházi járási hivatal.

– Az életemben folyamatosan jelen van Orosháza. A nagyszüleimnek volt egy nyaralója Gyopárosfürdőn, a gyerekkoromat gyakorlatilag ott töltöttem, de még diákkoromban is rendszeresen, szinte minden második hétvégén visszajártam ide szüleimmel. Ez a kötődés a későbbiekben is fennállt, hiszen egészen a közelmúltban bekövetkezett elhunytáig – amikor csak időnk engedte – gyakran látogattuk nagymamámat gyermekeimmel és feleségemmel.

Erdős Norbert záró gondolatként hangsúlyozta: „Nyitott vagyok, tele energiával, és tudom, mit kell tenni a térségért, mert olyan képviselőre van szükség Dél-Békésben, aki nem most kezdi el tanulgatni a szakmát, hanem tudja, meri és teszi, amit kell”.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.