- hirdetés -

A szombati ballagás után már csak egy hivatalos esemény maradt hátra a tanévből, ez pedig az évzáró. Orosháza több iskolájában, így a Vörösmartyban is lezajlott a hétfőn ez a záróakkord.

A járványügyi intézkedések miatt még mindig két részre kellett osztani a tanulóifjúságot. Hétfőn a felsősök évét zárták le hivatalosan. A rendezvényt megtisztelte jelenlétével Orosháza polgármestere, Dávid Zoltán is. Juscsákné Kiss Ágnes intézményvezető helyettes elmondta, nehéz év áll mögöttük, de bőven van mire büszkének lenniük.

– Tavaly ilyenkor azt gondoltuk, ez az év már nyugodtabban telik, de szinte óramű pontossággal ismétlődött minden gond és nehézség. Március elején már ki kellett mennünk digitális oktatásba. Ez a felsősöknek nyolc hétig tartott. A pedagógus kollégák szépen megoldották és a gyerekek is helyt álltak. Óriási köszönet illeti a szülőket, akik maguk is pedagógussá váltak egy kicsit erre az időre. Májusban felmértük, hol vannak hiányosságok, mit kell pótolni. Innentől volt ismétlés és új anyag feldolgozás is. Azt mondhatom, hogy sikeres tanévet zártunk – foglalta össze az intézményvezető helyettes.

A 478 tanulóból 72 nyolcadikos köszönt el. Ha a számokat nézzük érthető az iskolavezetés büszkesége. 130 kitűnő tanuló volt ebben az évben. Zanócz Noel elnyerte az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghirdetett „Magyarország jó tanulója, jó sportolója” címet. Szintén büszkeségre adhat okot, hogy az online oktatás ellenére sok országos tanulmányi versenyen szerepeltek sikerrel az iskola tanulói.

Az évzárón jutalmakat vehettek át a különböző területeken kiemelkedő teljesítményt nyújtó tanulók.

Az iskola vezetése, a tantestület – és valószínűleg a diákság is – azt reméli, hogy a következő tanév nyugodtabban telik majd és legalább ennyire sikeres lesz.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.