- hirdetés -

Ahogy néhány nappal korábban mi is beszámoltunk róla, a Vörösmarty Mihály Általános Iskola egy jótékonysági ruhagyűjtő akcióhoz csatlakozott. 300-nál is több zsák gyűlt össze, amit március 20-án szállítottak el az intézményből. A kapott összeget a kitűnő tanulók díjazására fordítják majd.

A Vörösmarty Mihály Általános Iskola, mint örökös ÖKO iskola, szívügyének tekinti az újrahasznosítást. Ezért is csatlakoztak a Sulizsák „Göncölj a Földért” elnevezésű programjához. A legtöbb háztartásban lapul több olyan használható ruhadarab, amit már nem hordanak. Ezek összegyűjtése adja a felhívás célját. A programról bővebben a https://sulizsak.hu/rolunk/ linkre kattintva lehet olvasni.

– Egy közösségi oldalon láttuk meg a felhívást, ami annyit jelentett, hogy a régi, használt ruhákat összegyűjtöttük, amit újrahasznosítás céljából elvitt tőlünk a Sulizsák Kft. Ehhez zsákokat is igényeltünk a cégtől, majd kiadtuk a szülőknek és a gyerekeknek, ők otthon szépen összepakolták, a hét folyamán pedig behozták az iskolába, ahol egy terembe gyűjtöttük be az összeset – ismertette a részleteket Vargáné Gyömrei Anita, az iskola diákönkormányzatát segítő pedagógusa.

Szerda délelőttre 300-nál is több zsák érkezett, a diákok pedig a szállításból is kivették a részüket, több osztály tanulói is segítettek felpakolni a zsákokat a teherautóra. Az átvett zsákok összsúlya 1944 kilogramm lett. Vargáné Gyömrei Anita hozzátette, hogy a ruhákért kapott összeget az Iskola Tanulóiért Alapítvány kapja majd, a pénzt pedig különböző versenyek támogatására, a kitűnő tanulóik díjazására fogják fordítani.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.