- hirdetés -

Nagy Imola a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karán tanul. Fogorvosnak készül, a tanév elején pedig az intézmény Művészeti Karán is megkezdte tanulmányait, hegedűművész szakon. Van azonban még valami, ami ezen kívül is nagy szerepet játszik az életében, ami nem más, mint a mozgás, azon belül is a futás szeretete.

– Édesanyám testnevelő tanárnő, aki már kiskoromban megszeretette velem a mozgást, és a sportszeretetem is neki köszönhetem. A versenyszerű sportolással az Orosházi Úszó Egyesületnél ismerkedtem meg, ahova 6 éves koromban csatlakoztam, de a futás is régebbi dolognak számít. Emlékszem, hogy már kisgyerekként is sokat jártunk el apával futni – idézte fel.

14 éves volt, amikor hivatalosan is elkezdett atletizálni Almási Gyulánál, melyre hálás szívvel gondol vissza. A gátfutással pedig nem sokkal később a Táncsics Mihály Gimnáziumban töltött évei alatt ismerkedett meg.

Hamar megszerette a gátfutást, amit az egyetemi tanulmányai alatt is folytatott (Fotó: Pécsi Tudományegyetem/Tom Scha)

– Tisztán emlékszem, amikor a testnevelő tanárnőm, Patyiné Bogdánffy Ágnes megkérdezte, hogy nem szeretném-e kipróbálni a gátfutást és én rögtön igent mondtam, ezt a döntésem azóta sem bántam meg. Az, hogy milyen csapatban edzeni, a Békéscsabai Atlétika Clubban tapasztaltam meg, sokat köszönhetek benne Adorján Lászlónak, aki sokat javított a gáttechnikámon – emlékezett vissza.

Amint megtudta, hogy Pécsre vették fel egyetemre, rögtön el is kezdte keresni a lehetőséget, hogy sportolhasson a tanulmányai mellett. Így talált rá a PVSK sportegyesületre, melyhez jelenleg is le van igazolva. Hálás köszönettel említette meg edzői, Völgyi Erzsébet és Putsay Zoltán munkáját, bízik benne, hogy sok szép eredményt fognak még elérni és ez még csak a közös út eleje.

Imola ugyanis néhány napja a MEFOB-on vett részt (Magyar Egyetemi – Főiskolai Országos Bajnokság), ahol kiváló eredményt ért el. 400 gáton indult el az egyetemi sportesemények egyik legjelentősebb versenyén.

– Mindenképp szerettem volna egy jobb időt futni és nagyon boldog voltam, hogy ezzel felállhattam a dobogó második fokára. Megállni azonban nem szeretnék, mindenképpen tervezek még versenyezni, a következő a korosztályos országos bajnokság lesz, ahol szintén 400 gáton indulok majd – tette hozzá.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.