- hirdetés -

Testnevelés tagozat, szertorna, aerobik. Feldmann Orsolyát egész életében elkísérte a sport, az egészséges életmód. Az orosházi tanárnő hat éve kezdett el futni, azóta pedig már mint egy életforma gondol erre a sportra. Leghosszabb távja több mint 30 kilométer volt, valamint kilátásban van a maraton is. Egy pályázatnak, valamint kitartásának köszönhetően pedig egy étrend-kiegészítőket forgalmazó cég is nagykövetének választotta.

Az egykori 2-es számú általános iskolában szertornázott, majd a kisgimnáziumba átlépve aerobikozni kezdett el Feldmann Orsolya. Érettségi után tanítóképzőt végzett, 2003 óta tanít már Orosházán, elsőként az Eötvös, majd a Vörösmarty Mihály Általános Iskolában kezdett dolgozni, mint gyógypedagógus-tanító.

– Az egész eddigi életemet végigkísérte a sport, az egészséges életmód. Habár a főiskola alatt kevesebb időm volt rá, mégsem hagytam abba, így először jött az aerobik, majd hat évvel ezelőtt elkezdtem futni. Nem tudom, hogy jött, egy nap csak felöltöztem, elindultam és futottam két kilométert. Azóta a futás számomra egy életforma, mondhatni egy külön kistestvéremmé vált. A futócipőim pedig sosincsenek elpakolva, hogy csak bele tudjak bújni, amikor hazaérek, vagy kedvem támad elindulni – mondta Feldmann Orsolya.

Az orosházi tanárnő első, és egyben leghosszabb távja a Hódmezővásárhely és Szeged közötti félmaraton volt. Ugyanakkor kiemelte, hobbifutóként nem az eredmény a fontos, csak az élmény. Éppen ezért a jótékonysági futásokat jobban is szereti, hiszen egy nemes célt is támogathat.

– Amikor csak tehetem, elindulok futni. Ha esik, ha fúj, munka után vagy legyen akár hajnali négy óra. Szerencsére ennek nincs nyitvatartási ideje – fogalmazott mosollyal a hangjában. – A természetben szeretek egyébként leginkább futni, a koronavírus idején például sokat jártam Kardoskút felé, de Szigligeten és a Badacsonyban is voltam már versenyen. A hétköznapokban keveset vagyunk friss levegőn, én pedig nagyon szeretem, hogy futás közben kint lehetek, hisz gyermekként is sok időt töltöttem az udvaron – tette hozzá.

Orsolya férje ugyan nem jár vele futni, de a versenyekre mindig elkíséri, és támogatja feleségét. Ahogy a tanárnő fogalmazott, ő egy kabala, a hátország. Nélküle el sem indulna egy hosszabb versenyre. A futásnak köszönheti továbbá azt is, hogy rátalált a pályázatra, melynek köszönhetően nagykövet lett.

– A márka termékeit már egy ideje használtam, hiszen a sporthoz kellenek a vitaminok, ásványi anyagok. Decemberben találkoztam azzal a pályázattal, melynek nyerteseként személyesen értesített a PR menedzser, hogy márkanagykövet lettem. Jó érzés, hiszen híres ultrafotók is a csapathoz tartoznak, éppen ezért vissza is kérdeztem: „Biztos, hogy én? Én nem vagyok olyan menő!” – emlékezett vissza Feldmann Orsolya.

A tanárnő legfontosabb célja, hogy egész életében kitartson a lendület, a sport és az egészséges életmód elkísérje őt. Emellett már egy ideje gondolkodik, hogy lefussa-e a maratont. Az az egy azonban biztos számára, hogyha futás közben találkozik ismerősökkel, és miatta ők is futócipőt vesznek, vagy sétálnak egyet, már megérte elindulnia aznap.

Fotók: Feldmann Orsolya gyűjteménye

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.