- hirdetés -

Egy teljes életet szeretnének megadni kisfiuknak, ezért kéri az emberek segítségét Kovács-Baltás Daniella és férje Kovács Viktor. A házaspár két gyermeket nevel. Lányuk, Eliza négy hónapos, akinek egy igazán különleges és erős bátyja van. Kovács Gergő nyáron lesz négy éves, azonban egy genetikai betegséggel küzd, amely miatt pár éven belül elveszíti izmait. A család úgy hitte nincs megoldás, azonban pár hónappal ezelőtt Amerikában kifejlesztettek egy génterápiát. A cél, hogy az emberek segítségével összegyűjtsék a gyógyuláshoz szükséges 1,3 milliárd forintos összeget.

Kovács Viktor Orosházáról költözött Szegedre, ahol megismerkedett feleségével, Kovács-Baltás Daniellával. A pár 2020 júniusában adott életet első gyermeküknek, Gerinek.

– Álmomban Geri vitéz vagyok, ahol rám támadt egy gonosz Sárkány. Ez a hatalmas szörny egy betegség képében pusztítja lassan és alattomosan az izomsejtjeimet, és én egyre gyengébb és gyengébb leszek. Ennek a szörnyű kornak a neve DMD, ami Duchenne-féle izomdisztrofia. Álmomban hadakoztam már ellene karddal, puskával, de mit sem ért. Ezidáig úgy volt, el kell fogadnom a sorstól, amit rám mért – kezdődik Geri meséje a kovacsgeri.com oldalon.

A Duchenne-féle izomdisztrofia az izomsejtek fokozatos pusztulásával járó veleszületett, örökletesbetegség. Vezető tünete a fokozódó izomgyengeség, mely 3-4 éves korban kezdődik. Az ezzel küzdő gyermekeknél a séta, a futás, az ugrás is gondot jelenthet, állapotuk pedig olyan gyorsan romlik, hogy mire 10 évesek lesznek tolókocsiba kényszerülnek. Később pedig a szív-és légzőszervi izmokra is hatással lehet.

– Eddig úgy tudtuk, hogy nincs megoldás, azonban Amerikában kifejlesztettek egy génterápiás módszert. Enélkül a DMD-vel küzdő betegek maximum a húszas éveik végéig élhetnek, mi azonban szeretnénk fiunknak egy átlagos életet biztosítani, hogy tudjon ő is udvarolni, házasodni, gyermeket nevelni. Ennek ára azonban 1,3 milliárd forint, így szeretnénk az emberek segítségét kérni. Mindketten az életünket adnánk azért, hogy láthassuk felnőni a kisfiunkat – mondta Geri édesanyja a bemutatkozó videójukban.

A család most arra gyűjt, hogy megvalósíthassák Geri álmát, vagyis, hogy ő is felnőhessen, játszhasson húgával, ugyanúgy tudja járni és lélegezni, mint mindenki más. A gyűjtést a Korábban Érkeztem Alapítvány karolta fel.

Geri számlaszáma: 10918001-00000026-89160042

IBAN: HU84 1091 8001 0000 0026 8916 0042 (SWIFT kód: BACXHUB)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.