- hirdetés -

Adj vért és ments meg három életet. Szól a jól ismert mondás a véradással kapcsolatban. A Magyar Vöröskereszt számára mindig óriási segítség, ha valaki úgy dönt, hogy ily módon szeretné segíteni, támogatni munkájukat. Így volt ez május 7-én is az Orosházi Tűzoltó-parancsnokságon is, ahol a tűzoltóság munkatársai érkeztek egy kihelyezett véradásra.

A tűzoltók számára nem ritka, hogy munkájuk során nagyobb balesetekkel találkoznak, ahol akár több súlyos sérült is van. Ők így igazán tisztában vannak vele, mekkora szükség is van a véradásra. Németh László tűzoltó őrnagy elmondta, fontosnak tartja, hogy a sérültek ne csak akkor kapjanak tőlük segítséget, amikor kiemelik őket egy roncsból, hanem a véradásnak köszönhetően később is.

– Műtétek, balesetek során tényleg nagy szükség van a vérre. Több ilyen esettel, súlyos sérülttel találkozunk a munkánk során, éppen ezért kiemelt fontosságú számunkra mindez. A mai alkalommal több mint 10 munkatársam érkezett ide vért adni, így több mint 30 életet menthetünk meg. Habár a mai világban sajnos ez már nem olyan elterjedt, mi ezzel szeretnénk példát mutatni, valamint népszerűsíteni a véradást, hiszen nagy szükség van rá – hangsúlyozta a tűzoltó őrnagy, aki már 20. alkalommal ad vért, hogy segítsen embertársain.

Fotók: Nagy Kristóf

A tűzoltóság munkatársai közül egyébként több korosztályból is érkeztek. Köztük olyanok, akik már állandó véradók, de olyanok is, akik csak nem rég csöppentek bele ebbe. A cél azonban ugyanaz, segíteni az embereken és felhívni a figyelmet a véradás fontosságára.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.