- hirdetés -

Az első magyar bajnoki hétvégét tartották az autómodellezők részére a múlt hét végén. A Tökölön rendezett drift bajnokság részeként rendezték az 1:5 méretarányú rally autómodell bajnokság első fordulóját.

Az Orosházi Modellező Klub öt versenyzővel képviseltette magát a viadalon – több, kevesebb sikerrel. Pap János, a tököli hétvége legeredményesebb orosházi versenyzője számolt be a versenyről.

– Gibala Ferenc, Pintér Tamás, Ács Csaba, debreceni versenyzőnk Cservenyák István és jómagam utaztunk Tökölre. A verseny lebonyolítása nagyon hasonlít a forma 1-es versenyekéhez. Szabadedzés, utána időmérő edzés. Ez utóbbi határozza meg az elődöntő rajtsorrendjét. Az elődöntő eredménye alapján sorolják a résztvevőket az A, vagy a B döntőbe. Mindkét döntőből kettőt rendeznek, egyet délelőtt, egyet délután. A délelőtti versenyen második lettem. A délutáni elődöntő egy elektronikai hiba miatt nem sikerült, így délután csak a B döntőben indulhattam. Azt már hiába nyertem meg, az A döntő hat versenyzője mögött, csak a hetedik helyet tudtam megszerezni. A két döntő összesített pontszáma alapján végeztem a negyedik helyen. Sajnos a csapattársaimnak még ennyire sem sikerült az első forduló. Ács Csabi és Pintér Tomi most kezdi ezt a sportot, első versenyük volt, nem is lehetett ki tudja milyen eredményt várni tőlük. Gibala Feri folyamatosan műszaki hibákkal küzdött, szinte az egész hétvége során, a hatodik helyet szerezte meg, Cservenyák Pisti lett a hetedik – foglalta össze Pap János.

(Fotó: Orosházi Modellező Klub)

Mint megtudtuk, a magyar bajnokság a hét végén Szadán rendezik a második fordulót. Orosházán május 11-én láthatunk modell versenyt. A rákóczitelepi pálya új aszfalt burkolatot kap és ekkor rendeznek egy nyílt nappal egybekötött pályaavató versenyt, sok résztvevővel. A magyar bajnokság két fordulójára is Orosházán kerül sor, de ez csak a nyár végén, ősz elején lesz.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.