- hirdetés -

A Táncsics Mihály Gimnázium egykori tanulója, Szilágyi Nóra tért vissza iskolájába. Az áprilisi alkalommal azonban már nem az iskolapadban foglalt helyet, hanem ő tartott előadást az intézmény végzős tanulóinak.

Az ELSA Szeged Joghallgató Egyesület programjának keretében 2023 novemberében és idén áprilisban összesen öt osztálynak tartott rendhagyó tanórát Szilágyi Nóra, a Táncsics Mihály Gimnázium egykori diákja. Az előadás során az önkormányzati választásokról beszélt a 12. osztályos tanulóknak, akik között már többen betöltötték 18. életévüket, így szavazni is elmehetnek.

Az egyesület célja a programsorozattal, hogy a középiskolából kilépő diákok olyan alapvető jogi és állampolgári ismereteket szerezzenek, amelyeket a kötelező tananyag nem tartalmaz. A résztvevők a választás menetével, lebonyolításával kapcsolatban tudtak meg új információkat. Emellett magáról az önkormányzatiságról, a helyi szintű államigazgatás működéséről, valamint a nemzetiségi és vármegyei önkormányzatokról is tanulhattak, bemutatták azokat a diákoknak.

Fotók: Táncsics Mihály Gimnázium

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.