- hirdetés -

Kiváló eredményekkel zárták az elmúlt napokat az Eötvös József Katolikus Általános Iskola diákjai, akik előbb a súlyok között, majd a tornacsarnokban mutathatták meg, hogy mit tudnak.

Március 23-án tartották meg Budapesten a Magyar Erőemelő Szövetség szervezésében a Fekvenyomó Diákolimpia Országos Döntőjét, melyen az Eötvös József Katolikus Általános Iskola tanulói is részt vettek egyéni és csapatversenyben is megmérettetve. A szövetség fennállásának legnagyobb létszámú versenyét rendezte meg az idei tanévben, a mezőny nagyon erős volt, sokszor a korosztályhoz mérve egészen elképesztő teljesítményekkel.

– A 6 fős csapatverseny tekintetében kissé hátrányból indultunk. Sajnos betegség és egyéb okok miatt csupán 4 fiú és 4 leány tanulóval tudtunk elutazni a versenyre, amit tovább sújtott, hogy egyik tanulónk – minden próbálkozásunk ellenére – 10 dekagrammal kicsúszott a nevezett súlycsoportjából a mérlegelésen, így nem engedték elindulni.

Mindenképp ki kell emeljem őt (Lupsa Bianka Noémit), mert az elmúlt másfél évben ő volt az, aki a legtöbb edzésmunkát fektette a felkészülésbe, és aki a legtöbbet fejlődött ezalatt. A képessége, és az eredmények utólagos ismeretében még fájóbb, hogy nagy eséllyel küzdhetett volna az első helyért. Hosszú felkészülésünk sérülésmentesen, és jól sikerült. Mindegyik tanulónk rendkívül éretten, illetve keményen versenyzett, az előre tervezett célokat a versenyhelyzet miatt esetenként túl is szárnyalva. Csodálatos eredményeket értünk el – mesélte a fiatalok felkészítő tanára, Gönci Tibor.

Leány eredmények:
– 52 kg – Huszka Afrodité Ramóna 2. hely (azonos eredménnyel, csupán magasabb testsúly miatt csúszott le az első helyről)
– 69 kg Dani Lilla Petra 4. hely (45 kg-os eredménnyel, 7,5 kg-mal magasabb teljesítménnyel, mint egy évvel ezelőtt)
– 76 kg Korányi-Gebura Adél 3. hely (szintén azonos eredmény, és magasabb testsúly miatt csúszott le a még előkelőbb helyről)

Fiú eredmények:
– 53 kg Tóth Vajk Nimród 3. hely (egyéni csúcs – 62,5 kg, 10kg-mal több, mint egy évvel ezelőtt);
– 59 kg Homoki Bence Dávid 3. hely (egyéni csúcskísérlet – 72,5 kg, kevésen múlott)
– 74 kg Oszadszky Patrik 10. hely (Sajnos a 3. kísérleténél megsérült a válla. Azóta tudjuk, hogy szerencsére csak zúzódás, így néhány héten belül felépül.);
+ 120kg Bokros Dominik 1. hely (a 100 kg-os utolsó sikeres nyomásához nagyon kevés hiányzott).

A fiú csapat emellett 2. helyen végzett a csapatversenyben, így csapatként is felállhattak a dobogóra.

– Külön öröm, hogy az időközben elballagott tanulóink közül a tavalyi csapatunkból – immár középiskoláikat képviselve – hatan részt vettek idén is a döntőn, és szép eredményeket értek el. Köszönöm szépen azoknak a kollégáknak, akik segítettek minket a felkészülésben, illetve az Orosházi Spartacus Birkózó Klubnak is, hogy biztosították számunkra a helyszínt felkészülésünkhöz – tette hozzá a pedagógus.

A fekvenyomó versennyel párhuzamosan az iskola III.-IV. korcsoportos tornászai is szép eredményeket értek el, az országos 11. helyen végeztek.

Gyűrű, ugrás majd talaj. Ebben a sorrendben kellett a gyakorlatokat bemutatni a tanulóknak. Az intézmény beszámolója szerint önmagukhoz képest rendkívül szépen és pontosan kivitelezett gyakorlatokat mutattak be, így joggal lehetnek rájuk büszkék, hiszen megállták a helyüket az ország legjobb tornászai között.

A csapat tagjai:
Kuri László
Czollner Ábel
Tóth Vajk Nimród
Homoki Bence

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.