- hirdetés -

Szombat délután 3 óráig lehet regisztrálni a múzeum által szervezett városismereti sétára. Április 22-én, azaz jövő hétfőn Szemenyei Béla, az intézmény régésze vezeti majd végig a csoporttagokat Orosháza patinás épületei között, miközben mesél azok nem mindennapi történetéről, jelentőségéről.

Dózsa György utca, Főtér, Győry Vilmos tér, Szabadság tér, Kossuth Lajos utca…ez lesz az izgalmas helytörténeti séta útvonala. Szemenyei Béla idén is számtalan érdekességgel készül, hogy minden jelentkező kíváncsiságát és tudásszomját kielégítse.

– A múzeum épülete lesz az első, amit górcső alá veszünk, utána következik a régi könyvtárépület, majd a főtér – azon belül is a körtefa –, valamint az azt körülvevő létesítmények. Nem megyünk el szó nélkül az egykori kisvasútállomás, valamint a katolikus és evangélikus templom mellett sem. A résztvevők hallhatnak majd az épületek létrejöttéről, azok eredeti funkciójáról, és a történelem során bekövetkezett változásokról is. Igyekszem minden fontos információt belesűríteni a 60 percbe, de természetesen szívesen fogadom majd a megjelentek kérdéseit is – mondta el a múzeum régésze.

Pillanatkép a 2022-es helytörténeti sétáról

A Nagy Gyula Területi Múzeum Orosháza alapításának 280. évfordulóját ünnepelve rendezi meg a várostörténeti sétát. Ezen a napon három turnus is indul majd, az első 10, a második 13, a harmadik pedig 15 órakor.

A helytörténeti sétán való részvétel ingyenes, de előzetes jelentkezéshez kötött.

Jelentkezni nyitvatartási időben személyesen a múzeum épületében, illetve a +36 68 412 853-as telefonszámon, valamint az oroshazimuzeum@gmail.com e-mail címen lehet.

Fotók: OrosCafé archívuma

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.