- hirdetés -

Az Írók Európai Napja alkalmából Berta Ádám íróval és műfordítóval ismerkedhettek meg a Táncsics Mihály Gimnázium 11.A és 12.D osztályos tanulói. A március 25-i eseményen egy online videókonferencián beszélgethettek az íróval a diákok. Mindennek célja az volt, hogy a fiatalok újra megszeressék az olvasást.

Az Európai Parlament Nagykövet Iskolája program részeként a Táncsics Mihály Gimnázium tanulóinak szerveztek eseményt az Írók Európai Napján. Kondor Edith és Seres Erzsébet senior nagyköveteknek köszönhetően Berta Ádám írót, műfordítót ismerhették meg a diákok a március 25-i online találkozón, melyet a Europe Direct Békés Iroda szervezett. Az osztályteremben a 11.A és a 12.D osztály tanulói foglaltak helyet, akik a programnak köszönhetően jobban megismerhették a 21. Század Kiadó főszerkesztőjét, aki jelenleg Bécsben él, valamint olyan kérdésekre kaphattak választ, mint: Miért nagy élmény elolvasni egy történetet? Hogyan éri el az író, hogy ne tudjuk letenni a könyvet? Mi történik, amikor beleéljük magunkat egy képzelt világba?

Berta Ádám tapasztalt szerzőként, a Baumgarten-díj és a Hévíz Irodalmi Díj tulajdonosaként szívesen és óriási szakértelemmel válaszolt a felmerülő kérdésekre. A diákok pedig érdeklődve hallgatták, hátha megismerhetik a kedvenc regényük mögött rejlő titkokat. Az Európai Bizottság kezdeményezésére egyébként 2024-ben második alkalommal rendezték meg az Európai Írók Napját, melynek célja, hogy a tanulók ismét megszeressék az olvasást.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.