- hirdetés -

Négy évvel ezelőtt, halálának 25. évfordulóján szerette volna megtartani férje emlék kiállítását Feldmanné Varga Mária. A vírus azonban közbeszólt, és hiába válogatták ki a képeket, az esemény elmaradt. Az egykori művész felesége nem akart tovább várni a 30. évfordulóig, elmondása szerint úgy érezte, idén jött el az ideje, hogy megszervezze a kiállítást. Április 4-én 41 év kép lesz megtekinthető a Városi Képtárban.

Képeinek témája az ember és a táj. Feldmann Tibor alkotásaival Magyarország mellett többek között Csehszlovákiában, Finnországban, Hollandiában, de Japánban is megismerkedhettek az emberek. A festőművész 29 évvel ezelőtt, 1995-ben hunyt el, de mindig tovább élt alkotásaiban.

– Amikor a férjem még fiatal volt, társaival együtt megalapította a Fiatal Orosházi Festők csoportját. Mindez már közel hatvan éve történt – emlékezett vissza Feldmanné Varga Mária. – Miután idősebbek lettek, elhagyták a fiatal jelzőt, de a csoportot még évtizedeken keresztül vitték tovább. Az eredeti tagok közül pedig már csak egy ember él. A férjemnek nagyon fontos volt a vizuális kultúra, éppen ezért próbálta minél szélesebbre tárni ezt az ablakot a fiatalok előtt is. Lokálpatriótaként hiába hívták Szegedre, Budapestre, ő Orosházán maradt – tette hozzá.

Feldmanné Varga Mária a kiállítással szeretne emléket állítani, hiszen 1995 óta több generáció is felnőtt már, akik nem ismerik férjét és munkásságát. Feldmann Tibor szívével és lelkével a művészetnek élt, április 4-én 16 órától pedig szívesen várnak minden érdeklődőt a Városi Képtárban, aki szeretné megismerni a festőművészt és a városnak felajánlott 41 művet.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.