- hirdetés -

A robotika témakörében tartottak bemutatót és szakmai konzultációt Orosházán.

A Táncsics gimnáziumban az Oktatási Hivatal Békéscsabai Pedagógiai Oktatási Központ bázisintézményi programjaként március 27-én Papp Sándor mesterpedagógus tartott „Kreatív iskola – kreatív robotika” előadást, bemutató foglalkozást és szakmai konzultációt. A regisztrációt követően a programot Árusné Erős Krisztina igazgató nyitotta meg. A bemutató foglalkozáson három település négy iskolájának pedagógusai és tanulói vettek részt.

A motivált diákok kedvelik a felfedező, élmény alapú, interaktív tanulási formát. Mivel a tárgyi feltételek adottak, a pedagógusi és intézményi célkitűzések is egybeesnek, így megvalósulhat a program a Táncsics gimnáziumban már több éve. A társadalmi-gazdasági fejlődés, a korral való előrehaladás és a szülői elvárások is ezt igénylik. Az alkalmazott tevékenységek magában foglalják a programozási ismereteket, a konstrukciós feladatokat, a versenyeken való részvételt, a projektek megvalósítását, a bemutatók szervezését és megvalósítását. Továbbá az orosházi intézmény nyitott a hálózati együttműködésre is más intézményekkel – osztotta meg lapunkkal beszámolójában Seres Erzsébet tanárnő.

A program még ismertebbé teszi a gimnáziumot és az itt folyó minőségi munkát, amelyet a bemutató foglalkozás alkalmával a résztvevő pedagógusok és diákok is megismerhettek.

fotó: iskola

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.