- hirdetés -

Békés Vármegye Önkormányzata a Békés vármegyei és határon túli értékek, illetve hungarikumok témakörében vetélkedőt szervezett általános iskolák felső tagozatos, valamint középiskolás diákok 4 fős csapatai részére, három fordulóban.

A Táncsics Mihály Gimnázium beszámolójából kiderül, hogy a vetélkedő célja a fiatalok hungarikum mozgalomba való bevonása, elméleti és tárgyi tudásuk bővítése volt a magyarság közösségének értékeiről. Orosházán, március 12-én rendezték meg a járási elődöntőt, a feladatsorok többek között a lexikális tudást, a kreativitást és a csapatmunkát mérték. A versenyen résztvevő csapatok emléklapot kaptak, a győztes csapatok pedig tárgyjutalomban részesültek.

A vetélkedőn a Táncsics Mihály Gimnázium 7/8 osztályos tanulói a harmadik helyezést érték el. A csapat tagjai Fülöp Zsanka, Süle Dorina, Szabó Maya és Kovács Ákos, a felkészítő tanárok pedig Kis János és Gombkötő Anita voltak.

A másik csapat járási első helyezést ért el, így továbbjutottak a vármegyei döntőre. A csapat tagjai Arany Mária, Belák Jázmin, Csernus Abigél és Kovács Gabriella 9.B osztályos tanulók voltak, felkészítő tanáruk Seres Erzsébet volt.

Fotók: iskola

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.