- hirdetés -

Mindenki számára ismerős lehet a hagyományos Bingó elnevezésű játék, melynek során egy sorban, oszlopban vagy átlósan minden számnak meg kell lennie egy papíron. A Justh Zsigmond Városi Könyvtár most tovább fűszerezte ezt a népszerű játékot, és a számokat könyves jellemzőkkel helyettesítette. Az 5×5-ös mezőkön olyan tulajdonságok szerepelnek, mint: egyszavas címek, erős női karakter, és az olvasott könyvek alapján jöhet ki egy bingó.

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, idén ünnepli a Justh Zsigmond Városi Könyvtár a 75. születésnapját. Buzai Csaba igazgató már akkor elárulta, igyekeznek minél több programmal, érdekességgel készülni az orosháziak számára, ilyen ötletes program a könyves bingó is. Sebők Dalma segédkönyvtáros elmondta, a játék azért fogalmazódott meg bennük, mert sokan már szinte mindent elolvastak, ami érdekelte őket, ilyenkor kérnek ajánlást. Ezt szerették volna most összekötni egy játékkal.

– Habár a bingó során a könyvtár összes könyvéből választhatnak az olvasóink, mi is készítettünk egy kis polcot, amelyen általunk ajánlott kötetek sorakoznak. Kis cetlikkel pedig azt is megjelöltük, mely kategóriákat tudják ezekkel teljesíteni. Fontos, a bingó papírján nem konkrét címek, inkább kategóriák, a történetre, magára a könyv külsejére jellemző apróságok szerepelnek, mint: szépirodalmi, romantikus szál van benne, bűnügyi, erős női karakter a szereplő, élfestett könyv és hasonlók – ismertette Sebők Dalma.

Egy könyv akár több megjelölt kategóriát is lefedhet, illetve a középen található könyvtári logó egy jokerként működik, hiszen bármilyen könyvvel teljesíteni lehet. Az 5×5-ös mezőkön ugyanúgy, mint a hagyomány játékban, egy sorban, oszlopban, de átlósan is kijöhet egy bingó. Erről mindig a könyvtár munkatársai szólnak majd, amint az olvasó visszaviszi az aktuális könyveket, és a pecsételés után látják, kigyűlt egy bingó. – Ennek ellenére persze nem kell abbahagyniuk a játékot, akár a teljes papírt teljesíthetik, ha szeretnék – hangsúlyozta a segédkönyvtáros.

A játék egészen június 7-ig tart. Sorsolni a könyvtár születésnapi buliján fognak június 12-én, a nyertes pedig egy értékes nyereményt is hazavihet.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.