- hirdetés -

Íme néhány olyan helyezés az elmúlt napokból az intézmény tanulóitól, melyekre joggal lehetnek büszkék. Az intézmény emellett a februárban rendezett szalagavató ünnepséggel kapcsolatban is osztott meg újdonságokat közösségi oldalán.

Egerben rendezték meg a B kategóriás úszó diákolimpia országos döntőjét, ahol Furák-Szabovik Kirill 50 méteres gyorsúszásban a 7. helyet szerezte meg. Március 25-én a Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola adott otthont a városi komplex természettudományi versenynek Szemét vagy hulladék? témakörben. Az iskolát két csapat is képviselte, az 5-6. osztályosok korcsoportjában Ecseri Regina, Szabó Csenge, Czirle Nándor és Kovács Roland a 4. helyezést érték el, míg a 7-8. osztályosok között Orovecz Katica, Süle Dorina, Vannai Lívia és Páli Gergő megnyerték a versenyt. Felkészítő tanáraik Oroveczné Egervári Zsuzsanna, Mikulás Rolandné és Gabnai Edit voltak.

Március 26-án, néhány órával a Táncsics diákgálája előtt rendezték meg az SZTE partneriskolák egyik legjelentősebb versenyének, a Juniorok Viadalának. A gimnázium 14 csapattal nevezett a versenyre. Az elődöntőt az Ostor néven regisztrált csapat tagjai, azaz Antal Mihály, Balló Boglárka, Bárdos Balázs és Séllei Ferenc nyerte, akik így továbbjutottak a Szegeden rendezendő döntőbe és már most gazdagabbak lettek 10-10 felvételi ponttal. Itt azonban még mindig nincs vége a kiváló eredményeknek, hiszen a Lázár Ervin XIV. Országos Anyanyelvi Verseny Szekszárdon megrendezett döntőjében Asztalos Erika, Ferenczi Anett és Kovács Panna 12.A osztályos tanulók a 4. helyet szerezték meg. Felkészítő tanáruk Albert Roland volt.

Aki lemaradt a gimnázium szalagavatójáról, ne csüggedjen!

Ha valaki ott volt, akkor azért, ha pedig nem tudott ott lenni, akkor azért – ezzel a jelmondattal tette közzé továbbá közösségi oldalán az iskola a február elején megrendezett szalagavató ünnepségének a videóit, amit most ide kattintva kereshetnek és tekinthetnek meg, akik szeretnék visszanézni vagy pótolni az eseményt.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.