- hirdetés -

Egy karikán pörög, forog, spárgázik. A Fővárosi Nagycirkuszban mutathatta be tehetségét Bódai Réka, a Fly Girl’s Fitness tagja március 23-án. A fiatal lány még 2017-ben ismerkedett meg a légtornával egyik rokonának köszönhetően, majd azonnal beleszeretett a karikába. A hét éve tartó szerelem nem enyhült, csupán Réka ideje lett kevesebb, hiszen a gimnázium után egyetemre ment. A Légtorna Fesztivál lehetőségét edzői, Takács Andrea és Takács Noémi ajánlották fel számára.

Mindig is hajlékony volt, gyerekként pedig a kertjükben felszerelt gyűrűkön is szívesen lógott, tornázott Bódai Réka. Az egykori vörösmartys, majd táncsicsos diák még általános iskolában ismerkedett meg a karikával, amikor egyszer ellátogatott unokatestvére edzésére, aki a Takács lányoknál rúdtáncol.

– Nekem aztán szimpatikusabb lett a karika, így azt próbáltam ki és ott is ragadtam. Az otthoni gyűrűknek köszönhetően könnyen megtartottam, illetve felhúztam magam rajta, valamint a fejjel lefelé lógásban is volt gyakorlatom. Nem igazán viselt meg az első néhány óra, hiszen akkor még csak az alapokat vettük. Később persze nehezedtek a feladatok, de nem adtam fel. Megtanultam a zuhanásokat, a különböző erőelemeket. A legnagyobb kihívást a belehasalás jelentette, amikor alulról fogom a karikát, a lábamat a kör közepébe lendítem és a hasam és derekam ér a karika másik részéhez. Aztán éveket gyakoroltam és már ez is megy – mondta Bódai Réka.

Az ifjú légtornász a magasságot, a sport nőiességét, kecsességét szereti leginkább. Elmondása szerint imádja edzőit, akik még februárban hívták fel őt, érdekli-e a Légtorna Fesztivál. Réka persze lelkes volt, így nem sokkal később összerakták a koreográfiát, felvették videóra, majd ezt küldték el Budapestre, hogy a lány kvalifikálja magát a versenyre.

– Március 23-án volt maga a Légtorna Fesztivál első napja. A kategóriák közül én kezdőként indultam. Az egyetlen probléma az volt, hogy nem tudtam próbálni a bemutató előtt, hiszen rengetegen voltunk. Reggel hétre kellett a cirkuszba érkezni az én számom pedig délután volt, így addig izgultam. Próbáltam nem nézni a többi karikást, hogy ne hasonlítgassam magam. Az edzőim azonban megnyugtattak, és hangsúlyozták, a lényeg, hogy jól érezzem magam – fogalmazott Réka, majd hozzátette, minden félelme megszűnt, amikor a porondra lépett és valóban, csak élvezte, hogy azt csinálhatja, amit szeret.

Réka egy három és fél perces produkcióval készült, és habár a karika magassága és lengése is szokatlan volt, mégis úgy írta le mindezt, mint egy életre szóló élmény. A bemutató kötelező elemei voltak a hajlékonyság, a dinamikus- és erőelemek, valamint a művészi tartás, maga az összkép.

– Másnap, március 24-én vehettem át az ezüst minősítést, amit aztán azzal ünnepeltem, hogy aludtam. Hosszú volt az a két nap – árulta el mosollyal a hangjában a tehetség. – Ha időm engedi mindenképp szeretném ezt folytatni, azonban az egyetem sok mindenbe beleszól. Minden pénteken hazajárok Szegedről, és reggel már a teremben kezdek, gyakorolok. A cirkuszban fellépni, és az, hogy az edzőim rám gondoltak igazán megtisztelő volt, így ha lesz rá alkalmam, biztosan megyek máskor is – emelte ki.

Réka azt is elmondta, a légtorna nagyon jót tesz a gerincnek, amellett pedig egy igen látványos sport, ami önbizalmat, magabiztosságot, valamint igazán jó alakot tud varázsolni annak, aki űzi.

Bódai Réka produkciója:

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.