- hirdetés -

Ha azt mondjuk rúdtánc, Orosházán egyre többen tudják, hogy városunkban egy testvérpárhoz köthető ez a sportág. Az egyre nagyobb hírnévnek örvendő Takács lányok, nem mindennapi munkát végeznek Budapesten, emellett itthon is lelkesen tanítanak.

Takács Andrea és Takács Noémi hat éve tagjai a Magyar Légtornász Egyesületnek, de már egészen kicsi koruktól kezdve táncolnak.
– Mindenféle stílust kipróbáltunk gyermekként, jártunk többek között hip-hopra, aerobikra, és balettra is – kezdte Takács Noémi.

Az általános iskolai tanulmányaik során Orosházáról, Szegedre jártak át táncolni. Elmondták, nagyon szerették ezt a mozgásformát, tudták, hogy később is ezzel szeretnének majd foglalkozni.
– Ezért általános iskolai tanulmányaink után, Budapestre mentünk táncművészeti iskolába. Andi egy évvel korábban mint én, de nyolcadik után követtem őt – emlékezett vissza a fiatalabbik testvér, Noémi.

Orosházán is nagy sikereket érnek el fellépéseikkel (klikk a képre) Fotó: Rosta Tibor

A táncművészeti iskolában esténként légtorna edzést tartottak, ott találkoztak először ezzel a műfajjal. Kis idő elteltével csatlakoztak a Magyar Légtornász Egyesülethez. Ebben nagy szerepe volt Vincze Tündének, az egyesület vezetőjének.

– A légtorna mellett egy év után kezdtünk el rúdtáncra járni, amit azóta beépítettünk mindennapjainkba, így már öt éve foglalkozunk ezzel a sportággal – mondta Noémi. Tavaly egy nemzetközi rúdtánc versenyen is szép eredménnyel zártak.

A táncművészeti iskola befejeztével Andrea egy évvel hamarabb hazaköltözött Orosházára, majd vállalkozást alapított. Noémi egy évvel később követte őt, és közösen folytatták a vállalkozást.
– Kezdetben csak rúdtáncot lehetett tanulni, később bővítettük a repertoárunkat, a légtorna karikával, majd ezt követően a jumping fitnessel – sorolta Takács Andrea.

Budapest, Budapest be csodás

A fővárosban egyre több felkérésnek tesz eleget az orosházi testvérpár.
– A Magyar Légtornász Egyesület szervezte fellépésekre járunk, például szerepeltünk mindketten a Csak show és más semmiben, ahol én fal táncoltam, Noémi pedig kehelytáncot adott elő, de léptünk már fel a fővárosi nagycirkuszban, és szerepeltünk videó klipekben, és Noémi még egy reklámban is – mesélte Andrea.

Elmondták, nagyon szeretik a munkájukat, az ad nekik igazán nagy erőt, mikor látják, hogy a közönségnek tetszik amit csinálnak. Budapesten legközelebb egy koncerten „lógnak” majd a lányok a Papp László Budapest Sportarénában.

Noémi és partnere a kehelytánc közben (klikk a képre) Fotó: facebook

A lányok elmesélték, legfélelmetesebb emlékük is a sportarénához köthető.
– Az arénában bemutatott számunk úgy kezdődött, hogy a terem legtetejéről engedtek le bennünket. Ugyan biztosítva voltunk egy hevederrel, nem eshettünk ki belőle, de a 24 méteres magasságtól egy pillanatra hátrahőköltünk. A pillanatnyi zavar után szerencsésen és sikeresen végig csináltuk a produkciót – mesélte nevetve a testvérpár.

Nagy álmok, még nagyobb tervek

Mikor hozzájutottak egy ingatlanhoz már tudták, hogy saját stúdiót szeretnének nyitni a közeljövőben, amely már régi álmuk volt és ahol még több érdeklődőt tudnak majd fogadni.
– Még nagyon sok újdonságot szeretnénk elhozni Orosházára. Folyamatosan fejlődünk és szeretnénk, ha a szolgáltatásaink is tükröznék ezt – mondta Andrea.

Egyre több tanítványuk van, ezért is gondoltak arra, hogy nagyobb helyre költöznek.
– Nemcsak felnőttek, hanem növekvő létszámban jönnek gyerekek is hozzánki, akár rúdtáncot is tanulni. Szerencsére egyre befogadóbbak az emberek, nincs már akkora előítélet ezzel a sporttal szemben – mondta mosolyogva Takács Noémi.

A fellépéseik mellet, nem okoz fáradtságot számukra a tanítás, hiszen mint mondták, feltöltődés tanítványaikkal fogalakozni. A Fly Girl’s Fitness nagyon jó társaság, tele vidám tagokkal és vicces történetekkel.
– A legjobb mikor látom rajtuk azt, hogy mennyire örülnek annak, ha meg tudnak csinálni egy új formát. Ez engem, mint oktatót is boldoggá tesz – mondta büszkén Noémi.

Elmondásuk szerint a kihívást a tanításban számukra az jelenti, hogy nincs két egyforma ember, így mindenki tudásához és képességeihez alkalmazkodniuk kell. Mosolyogva tették hozzá, ez benne a szép.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.